Ege Postası
Geri

Ödemiş’teki yangın kontrol altına alındı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin 10 saatlik mücadelesinin ardından kontrol altına alındı.
Ödemiş’teki yangın kontrol altına alındı
Haberler / İzmir
27 Temmuz 2023 Perşembe 01:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yangın, Ödemiş ilçesi Küçükkavulcuk Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında başladı.

14.10'da ilk müdahalesi gerçekleştirilen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, havadan 3 helikopter, karadan 15 arazöz 4 su ikmal ve 2 dozer ile müdahalede bulunurken, yangın ekiplerin 10 saatlik mücadelesinin ardından kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ettiği öğrenildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Twitter hesabında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yılın en sıcak gününde Küçük Avulcuk yakınlarında çıkıp Bozdağ yoluna doğru ilerleyen yangın, 7 saatin sonunda yoğun çabalarla kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarına geçildi. Yangının daha da büyümemesi için havadan ve karadan emek veren, ter döken İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden gelen Orman ekiplerimize, İzmir İtfaiyes’ine, tüm birimleriyle sahada olan Ödemiş Belediyesi çalışanlarımıza, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerimize, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimize, 112 Acil Sağlık ekiplerimize, tankerleri ve iş makineleriyle bu zor günde yanımızda olan İZSU, İZBETON, Beydağ Belediyesi, Tire Belediyesi, Torbalı Belediyesi, Kiraz Belediyesi ve Bayındır Belediyesi ekiplerimize şükranlarımı sunuyorum. Teşekkürlerin en anlamlısı da traktörünü, kepçesini, küreğini, kazmasını kapıp gelip söndürme için gönüllü olan hemşerilerime gelsin. Bir daha böyle üzücü bir gün yaşamamayı diliyorum. Bu sıcak günlerde en ufak bir kıvılcımın bile gözümüzün nuru ağaçlarımıza ve ormanlarda yaşayan canlılarımıza verebileceği zararları unutmayalım, her zamankinden daha dikkatli olalım.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası