Ege Postası
Geri

‘Öğrenci evleri’ tartışmasında topa o da girdi!

'Kızlı erkekli öğrenci evleri' tartışması son günlerde Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olurken eski Kültür Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, konuyla ilgili Twitter’dan çarpıcı ifadeler kullandı. Günay sorunun yeni yasal düzenlemelerle çözülemeyeceğini belirtirken, uygun maddi ve medeni koşullarda yurtların kurulması gerektiğini söyledi.
‘Öğrenci evleri’ tartışmasında topa o da girdi!
Haberler / Politika
7 Kasım 2013 Perşembe 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kız ve erkek üniversite öğrencilerinin ev paylaşmasına karşı yasal düzenleme yapılabileceğine ilişkin sözleri ülke gündemine oturdu. Sosyal medyada tartışılan sözler, dış basında da geniş yer buldu.Muhalefetin tepki gösterdiği konu ile ilgili Eski Kültür Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Taksim Gezi Parkı'nda yapılması planlanan düzenlemeye yönelik görüşlerini ve eleştirilerini sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaşmasıyla o dönem gündeme oturan Günay, ‘öğrenci evleri’ne yönelik tespitlerini ortaya koydu.

SORUN YAPISAL
Günay Twitter hesabında şu ifadeleri kulandı;”Önemli bir konuyu haksız boyutlara taşıyarak gençleri, ailelerini ve birbirimizi yeniden incitiyoruz. öğrencilerin barınma sorunu var.Bu barınma ihtiyacı, çeşitli çevrelerce (siyasi,ticari,dini vb amaçlarla) çok da uygun olmayan koşullarda karşılanmaya çalışılıyor.Gençlerin,hemşehrilik/arkadaşlık dayanışması yahut ekonomik nedenlerle bulduğu bireysel çözümler de çoğu kez aileleri tedirgin ediyor.Sorunu idarecilerin ve muhbir vatandaşların işgüzarlığı ya da yeni yasal düzenlemelerle çözemeyiz. Çünkü sorun,yasal değil, 'yapı'saldır.Bunca yeni üniversite açılan ülkemizde kamunun görevi şikayet değil, uygun maddi ve medeni koşullarda barınma ortamı/yurt sağlamaktır.Uygun barınma imkanının sağlanması halinde tartışma önemli ölçüde sona erecektir. Hepimizin amacı çocuklarımızın sağlıklı yetişmesidir.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası