Ege Postası
Geri

Öğrenciler eğitime final maçına çıkan sporcular gibi başladı

Samsun'da 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 1.sınıf öğrencileri için okul sürprizlerle başladı. Final maçına çıkan sporcular gibi karşılanan öğrenciler, konfeti ve volkan şovuyla eğlenceli dakikalar geçirerek sınıflarına gitti.        İlkadım...
Öğrenciler eğitime final maçına çıkan sporcular gibi başladı
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun'da 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 1.sınıf öğrencileri için okul sürprizlerle başladı. Final maçına çıkan sporcular gibi karşılanan öğrenciler, konfeti ve volkan şovuyla eğlenceli dakikalar geçirerek sınıflarına gitti.

        İlkadım ilçesindeki Feza Berk Koleji’nde okulun ilk günü olması nedeniyle bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okula yeni başlayan öğrencilerle diğer sınıflardaki öğrenciler tanıştı. Okul bahçesindeki törenin bitmesiyle alkışlar eşliğinde sınıflarına gönderilen 1.sınıf öğrencileri okul merdivenlerinden çıkarken konfeti ve kıvılcım saçan volkanların arasından geçti. Sevinçten çığlıklar atan öğrencileri gören veliler ise ellerindeki cep telefonlarıyla çocukların fotoğraf ve görüntülerini çekti. Okul yönetiminin sürprizi bununla da sınırlı kalmadı. Birinci sınıflardaki öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemelerinden oluşan bir de hediye paketi verildi. Okulun ilk günü sıralarına oturan ve ortama hemen uyum sağlayan öğrencilerin yanı sıra annesinden ayrılmak istemeyen ve gözyaşı dökenler de vardı. Bazı öğrenciler annelerinin boynuna sarılarak onlara zor anlar yaşattı.

        255 BİN 252 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

        Samsun'da yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. Buradaki tören, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora’nın anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Törene Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Tüm öğrencilere başarılar dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Cora, "2013-2014 eğitim öğretim yılı başladı. Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından 13 Haziran 2014'e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna başladı. Birinci sınıf ve okul öncesi öğrenciler oryantasyon eğitimi nedeniyle her sene olduğu gibi bu yıl da okula bir hafta erken başlamıştı. Öğretim yılının birinci dönemi 24 Ocak 2014 Cuma günü sona erecek. 27 Ocak - 7 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatilini yapacak olan öğrenciler için ikinci dönemin ilk zili 10 Şubat 2014 Pazartesi günü çalacak. 13 Haziran 2014 tarihinde ise yaz tatiline girilecek. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Samsun'da bin 148 okulda 16 bin 86 öğretmen ile 19 bin 200 okul öncesi, 81 bin 172 ilkokul, 84 bin 457 ortaokul ve 70 bin 423 ortaöğretim olmak üzere toplam 255 bin 252 öğrencinin ders başı yaptı." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası