Ege Postası
Geri

Öğrenciler en güzel cami maketi için yarıştı

Yozgat’ta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları, çeşitli etkinlikler düzenleyerek öğrencileri motive ediyor. Yarışamalar iş adamlarından da destek görüyor. Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen...
Öğrenciler en güzel cami maketi için yarıştı
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yozgat’ta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları, çeşitli etkinlikler düzenleyerek öğrencileri motive ediyor. Yarışamalar iş adamlarından da destek görüyor. Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen 'en güzel cami maketi' yarışmasında öğrenciler birbirinden güzel eserler ortaya koydu.

        Cami maketi yarışması, Yozgat’ta Bilal Şahin Külliyesi'nde düzenlendi. Özenle hazırlanan camiler, dış görünümü, çevre düzenlemesi ve minaresiyle jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilerin bazıları gözyaşlarını tutamadı.

        Belediye Başkanı Yusuf Başer, 11 ayın ayın sultanı Ramazan ayında böyle yarışmaların düzenlenmesinin oldukça sevindirici olduğunu söyledi. Başer, "Duygulu anlar yaşadık. 11 ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde hayırsever iş adamamız Bilal Şahin Bey’in yaptırdığı külliye içerisinde kız Kur’an kursuna devam eden çocuklarımız en güzel cami için yarıştı. Hakikaten hepsi güzeldi. Ben Bilal Bey’e ilimize böyle bir eser kazandırmasından ve bu yarışmayı organize etmesinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

        Hayırsever iş adamı Bilal Şahin de öğrencilerin yaptığı eserlerin hepsinin bir birinden güzel olduğunu belirtti. Şahin, "İş kişinin aynası derler. Ben, Naciye Afet Şahin Kur’an Kursu öğretmelerine teşekkür ederim. Bu güzel örnek çalışma diğer Kur’an kurslarına da örnek olsun. Bu külliye bütün Kur’an kurslarına, bütün Yozgatlılara açık. Etkinlik yapmak isteyenler gelir burada huzur içinde etkinliklerini yaparlar. Biz de elimizden geldiğince katkı sağamaya çalışırız. Öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Camiler çok güzel, çok enteresan. Akla hayale gelmedik mimari tarzda güzel olmuş. Çocuklarımızın ellerine sağlık. Güzel fikirler üretmişler hepsi aynı tarzda güzel. Herkes kendi fikrini, kendi düşüncesini, kendi el beceresini, kendi dünya görüşünü camilere yansıtmış. Bu vesile ile hepsine teşekkür ederim." diye konuştu.

        Yarışmada dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi. İş adamı Bilal Şahin, yarışmacıların tamamını ödüllendirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası