Ege Postası
Geri

Öğrencilere çok çalışın uyarısı

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, dershaneye gidemeyen çocukların eşit şartlarda eğitim alması için hizmet veren Etüt Merkezi’ni ziyaret etti.
Öğrencilere çok çalışın uyarısı
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Aralık 2014 Cuma 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Balçova’da 5 yıldır dershane hizmeti veren Semt Öğrenci Çalışma Evi’nde eğitim alan öğrenciler dün Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Belediye Meclis Üyeleri’ni konuk etti. Geçtiğimiz günlerde yapılan TEOG sınavı ve eğitim sistemi üzerine öğrencilerle sohbet eden Başkan Çalkaya etüt merkezinde olan eksiklikleri sordu. Eşit eğitim için Balçova’nın kaynaklarını harcadıklarını ifade eden Başkan Çalkaya “Biz sizlerin ailelerinizden aldığımız vergileri, sizler için harcıyoruz. Birçoğumuzun özel dershanelere çok fazla ücret ödeme imkanımız yok. Bunu biliyorum çünkü benimde çocuklarım sizler gibi devlet okullarında eğitim alarak sınavlara girdi. İşte sizler de bunun bilinci ile daha çok çalışıp başarılı olmalısınız” diye konuştu.

Balçova Belediyesi’nin beş yıl önce Çetin Emeç Mahallesi’nde belediyeye ait 350 m2 alanda kurulu olan iki daire Semt Etüt Çalışma Evi olarak hizmete açılmış, 80. Yıl Orhangazi ve Sacide Ayaz İ.Ö.O’ndaki öğrencilere burada dershane hizmeti verilmeye başlanmıştı.

4 sınıf, 1 kütüphane, 1 çalışma odası, mutfak ve tuvalet bulunan çalışma evinde öğrencilere Türkçe, İngilizce. Matematik, Fen Bilgisi dersleri veriliyor. Çalışma evinde ayrıca atanamayan 4 öğretmen de istihdam ediliyor.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası