Ege Postası
Geri

Öğrencilerin yemek zammı eylemine özel güvenlik müdahalesi: DEÜ'de gergin protestosu

İzmir’de Ege Üniversitesi’nin ardından bugün Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri de yüzde 200 oranında yapılan yemek zamlarına tepki gösterdi. Öğrenciler yemekhanede çatal ve kaşıklarla masaya vurarak eylem yaparken, özel güvenliklerin öğrencilere müdahale etmesi sonrasında öğrenci temsilcisi 'Ses çıkarma eylemi gayet meşrudur, gayet hukukidir. Bu yaptığınız hukuksuz bir şey. Bize müdahale edemezsiniz.Öğrencilerin yemeğinden ne istiyorsunuz?' sözleriyle tepki gösterdi.
Öğrencilerin yemek zammı eylemine özel güvenlik müdahalesi: DEÜ'de gergin protestosu
Haberler / İzmir
3 Ekim 2023 Salı 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Üniversitelerin yeni akademik yılına başlamasıyla birlikte üniversitelerde yemek ücretlerine yapılan fahiş zamlar tartışılmaya devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, yemek fiyatının 5,80 TL’den 17 TL’ye çıkarılmasına tepki gösterdi.

Dün Ege Üniversitesi'nde öğrenciler öğlen yemeğinde çatal ve kaşıkları 1 dakika boyunca masalara vurarak yapılan yemek zammını protesto etmişlerdi.

Ege Üniversitesi’nin ardından bugün de İzmir'in köklü üniversitesi Dokuz Eylül'de öğrenciler yüzde 200'ye varan yemek ücretleri zammına tepki gösterdi.

Öğrenciler yapılan yemekhane zamlarına karşı Tınaztepe Kampüsü Merkezi Yemekhanesi’nde bugün saat 12.30 ‘da ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi.

Öğrenciler açıklama yaparken, özel güvenlik müdahalede bulundu. Bunun üzerine bir öğrenci, öğrencileri temsilen müdahalenin hukuksuz olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

‘Şuan bize yapılan bu müdahale hukuksuzdur. Ödeyemediğimiz yemekhane fiyatlarını protesto etmek biz öğrencilerin en doğal hakkıdır. Şuan bizi terörize edemezsiniz. Manipüle edemezsiniz öğrencileri. Ses çıkarma eylemi gayet meşrudur, gayet hukukidir. Bu yaptığınız hukuksuz bir şey. Bize müdahale edemezsiniz.Öğrencilerin yemeğinden ne istiyorsunuz? '

Video yapılan müdahale sonrasında sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası