Ege Postası
Geri

Resmi Gazete'de yayımlandı: Bergama koruma altında

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından verilen karara göre İzmir'in Bergama ilçesinde arkeoloji alanlarının bir kısmı koruma altına alındı.
Resmi Gazete'de yayımlandı: Bergama koruma altında
Haberler / İzmir
3 Ekim 2023 Salı 08:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İzmir Bergama'da arkeolojik alanlarının bir kısmı koruma altına alındı.

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu  Bergama'nın Yukarıkırıklar mahallesinde bir alan 3. derece arkeolojik sit ilan edildi. 

ÇİVİ ÇAKILMAYACAK

Bergama'nın Aşagıbey Mahallesi Akçakır mevkiinde şahıs mülkiyetine kayıtlı 791 kayıtlı parselde taşınmaz "Akçakır nekropol alanı" adı ile 1. derece arkeoojik sit alanı ilan edildi. 

Bergama'nın Çitköy Mahallesinde hazine mülkiyetine kayıtlı 114 ada 1 numaralı parselde kayıtlı taşınmaz, Çitköy Arkeolojik Yerleşimi adı ile 3. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlendi. 

Katrancı Mahalllesinde bulunan ve mülkiyeti şahısa ait olan 119 ada 39,40,49 parsellerde kayıtlı taşınmazlar Katrancı Arkeolojik Yerleşimi adı ile 3. derece arkolojik sit ilan edildi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası