Ege Postası
Geri

Öğrenme şenlikleri gelecek sene ülke geneline yayılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, bu sene sadece 4 ilde yapılacak öğrenme şenliklerinin gelecek yıldan itibaren ülke genelinde yaygınlaştırılacağını söyledi. Biçerli, ülke genelindeki...
Öğrenme şenlikleri gelecek sene ülke geneline yayılacak
Haberler / Genel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, bu sene sadece 4 ilde yapılacak öğrenme şenliklerinin gelecek yıldan itibaren ülke genelinde yaygınlaştırılacağını söyledi. Biçerli, ülke genelindeki 970 halk eğitim merkezinde geçen sene 4 milyonu aşkın kursiyerin meslek öğrendiğini açıkladı.

'Bursa Öğrenme Şenliği' törenle başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Kent Meydanı’nda düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların çeşitli konularda bilgi sahibi olmalarını amaçlayan şenliğin ‘öğrenme festivali’ adı altında birçok dünya ülkesinde yapıldığını kaydetti. Biçerli şunları söyledi: “Şenlik kelimesiyle eğitimin, öğrenmenin yararlı ve eğlenceli olduğunu vurgulamak istedik. İletişimde farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Öğrenmenin yaşı yok geçmişten mezara kadar öğrenmeye muhtacız. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gelecek yıldan itibaren öğrenme şenliklerini ülke geneline yayılması ve ortalama düzeyi asla saptırmadan tutturulması konusunda karalıyız.”

4 MİLYON KİŞİ HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDEKİ KURSLARDAN FAYDALANDI
Doç. Dr. Biçerli, bir gazetecinin ‘halk eğitim merkezlerine kaç kursiyer hizmet alıyor, ve kursu tamamlayan kaç kişi meslek sahibi oluyor'” şeklindeki soruyu cevaplandırdı. Halk eğitim merkezlerine geçen yıl itibariyle 4 milyonu aşkın kursiyerin gittiğini belirten Biçerli, “Ülke genelinde 970 adet halk eğitimi merkezimiz var. Ülkemizde, halk eğitim merkezleri kılcal damarlara kadar işlemiş, küçük kasabalara kadar giden bir kurumdur. Biz, halk eğitim merkezleri olarak istihdama yönelik kurslar açma birimleri değiliz. Ama temel işlevlerimizden birisi vatandaşın istihdam edilebilirliliğini artırmaktır. Greyder operatörlüğünden, forklift operatörlüğüne kadar bir çok mesleki kursu açıyoruz. Geniş bir yelpazede kurs veriyoruz. Cenaze yıkamacılığından tangoya kadar değişik alanlarda ihtiyaca binaen kurslar veriyoruz. 12 kişi oluşturma şartıyla her alanda kurs açabiliyoruz. Usta öğretici bulma konusunda sıkıntımız yok. Kurslarımızın yüzde 40’u mesleki kurslar başlığı altında değerlendirilecek kurslar. Bunların ne kadar istihdama geçtiğine yönelik net rakamlar yok elimizde. Kurslarımızın yarıya yakını mesleki eğitim kursları. Amacımız; kültürel ve hobi kurları asla küçümsemiyoruz biraz fazla mesleki kurslar açmak” diye konuştu.
Basın toplantısının ardından bursa Öğrenme Şenliği törenle açıldı. Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın da katıldığı şenlikte birçok meslek alanında standlar açıldı. Börek ustalarının şovuyla renklenen standlarda en çok ilgiyi Bursa Aşçılar Derneği üyesi ustaların yaptığı karpuz desenleri dikkat çekti. Jandarma ekipleri de güvenlik hizmetinde kullanılan alet ve cihazlar ile köpeklerin tanıtımını yaptı. Bursa Öğrenme Şenliği 1 Haziran Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası