Ege Postası
Geri

Öğretim görevlisi ve öğrencilerinden ebru sergisi

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde ebru sanatı sergisi açıldı. Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Sobacı ve öğrencileri tarafından hazırlanan 120 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.AÜ Rektörlük...
Öğretim görevlisi ve öğrencilerinden ebru sergisi
Haberler / Kültür - Sanat
23 Nisan 2013 Salı 16:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde ebru sanatı sergisi açıldı. Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Sobacı ve öğrencileri tarafından hazırlanan 120 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

AÜ Rektörlük Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışında, ebru sanatının herkesi ilgilendiren ve bilgilendiren bir yönü olduğunu ifade eden Rektör Hikmet Koçak, "Yapması zor olmasına rağmen dinlendirmesi adına farklı bir sanat." dedi.

Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Ahmet Sobacı ise Geleneksel Sanatlar dersi kapsamında resim ve çini üzerine ilk defa klasik anlamlar taşıyan eserler yaptıklarını belirtti. Sobacı, “Benim ve öğrencilerin yapmış olduğu toplam 120 eseri sergiye açtık. Bunlardan resim ve çini üzerine yapılanları ilk defa biz gerçekleştirdik. Daha önce yapıldı, fakat başarılı olunamadı.” ifadelerini kullandı.

Serginin açılışına Rektör Koçak’ın yanı sıra yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Dr. Mehmet Sadi Çögenli, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası