Ege Postası
Geri

Öğretmenini öldüren katil zanlısı kendini bu şiirle özdeşleştirmiş

Tüm Türkiye eğitim camiasını yasa boğan trajik cinayetin kahramanı olan H.K.’nın yarattığı dehşetle sarsıldı. 15 yaşındaki H.K.nın, kendi fotoğrafında yer verdiği bir şiir onun ruhsal durumunu yansıtan ipuçlarıyla dikkati çekiyor…
Öğretmenini öldüren katil zanlısı kendini bu şiirle özdeşleştirmiş
Haberler / İzmir
26 Eylül 2012 Çarşamba 17:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI HABER SERVİSİ:İzmir güne Rabia öğretmenin dehşet verici ölüm haberiyle başladı. Karabağlar İlçesi'nde 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K., sınıfa geç gelince kendisini müdürün yanına gönderdiği için tartıştığı Fen ve Teknoloji öğretmeni 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan'ı karın ve kalçasından bıçakladı.

Ağır yaralanan iki çocuk annesi Rabia Sevilay Durukan tüm müdahelelere rağmen kaldırıldığı hastanede son nefesini verdi. Henüz 8.sınıf öğrencisi olan H.K.’nın katil zanlısı olarak yakalanmasının ardından, ‘şiddet okullarımızın bu kadar mı içine girdi sorusu’ gündeme geldi. Bir gün önce tartıştığı öğretmeniyle bugün yeniden karşı karşıya gelen H.K.’nın gözünü bile kırpmadan öğretmenini bıçaklayabilmesiyle sonuçlanan olaylar zinciri, tüm gözlerin H.K.’ya çevrilmesine neden oldu. Güvenlik güçleri tarafından kısa sürede ele geçirilen H.K.’nın, kendine ait fotoğraflarının birinde yer alan bir şiir, onun nasıl bir ruh haline sahip olduğunu göstermesi açısından çarpıcı bilgiler veriyor.

İşte H.K.’nın kendi fotoğrafıyla özdeşleştirdiği o şiir…

 

Benim halimden kimse bilmez

Bilirim gedenler geri dönmez

Ben severim kimse beni sevmez

Bir adım zalım bir adım serseri

 

Şimdide bu serseri akıl

Seni sayıklıyor,

Durmadan

Bağırıyor…

Laf ebesi gülüşlerle,

Dünyaya kafa tutuyor

Senin tuzunu yalıyor

 

Güzelim..

 
MOROĞLU: TEPKİ İÇİN PERŞEMBE 11’DE KONAK’TA BULUŞALIM

İzmir Karabağlar’da Nazire Merzeci İlköğretim Okulu Fen Teknoloji Öğretmeni 40 yaşındaki iki çocuk annesi Rabia Sevilay Durukan’ın, 15 yaşındaki öğrencisi H.K. tarafından öldürülmesi çalışma arkadaşlarını, öğrencilerini ve tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Cenazesini teslim almak için Karabağlar’daki özel bir hastanenin morg çıkışında bekleyen Durukan’ın öğretmen arkadaşları, öğrencileri, öğrenci velileri ile bir araya gelen ve “başsağlığı” dileyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu konuyla ilgili  kamuoyuyla şu mesajı paylaştı:

“Yeter artık!Yurdun her köşesinden gelen ölüm haberleriyle sarsılıyoruz.

Yaşama sevincimiz yok oluyor, geleceğe yönelik kaygılarımız artıyor.

İnsanlarımız birer birer ölüyor. Bu ülkenin çocuklarını eğitmek için görevi başında olan öğretmenlerimiz, teröre ve şiddete kurban edilmeye devam ediyor. En son 14 yaşındaki bir çocuğumuz, kendisine yardımcı olmak isteyen, onu topluma kazandırmaya çalışan öğretmeni Sevilay Durukan’ı öldürüyor. Bütün yurttaşlarımızın can güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Şiddetin, terörün, insanlarımızın yaşamlarının tek tek yok etmesine engel olmak için yetkilileri göreve çağırıyor, öğretmenimizin ailesine başsağlığı diliyor, tüm öğretmen camiasını yaşam haklarına sahip çıkmak için bir araya gelmeye davet ediyorum.

Moroğlu İzmirliler’e seslenerek “tepkimizi belirtmek ve devlet yetkililerini göreve çağırmak için 27 Eylül 2012 Perşembe günü saat 11.00’de tüm yurttaşlarımızı Konak’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü binası önünde yaşam hakkı taleplerini dile getirmeye davet ediyorum.”” Çağrısında bulundu.

TUTUKLANDI

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, geç kaldığı için şikayet ettiği öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı bıçaklayıp öldüren H.K., çıkarıldığı mahkeme tarafında tutuklandı. Mahkemede çelişkili ifadeler veren H.K.'ye hakimin kızdığı öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası