Ege Postası
Geri

Öğretmenler ‘İleri Biyoteknoloji’ uygulamalarıyla buluşuyor

Fatih Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü tarafından ortaya koyulan ‘Biyoteknoloji Akademisi’ projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ‘ndan (TÜBİTAK) teşvik alma hakkı elde etti. Proje ile öğretmenler, ‘İleri...
Öğretmenler ‘İleri Biyoteknoloji’ uygulamalarıyla buluşuyor
Haberler / Güncel
16 Ağustos 2013 Cuma 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fatih Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü tarafından ortaya koyulan ‘Biyoteknoloji Akademisi’ projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ‘ndan (TÜBİTAK) teşvik alma hakkı elde etti. Proje ile öğretmenler, ‘İleri Biyoteknoloji’ alanında en son gelişmeleri uygulamalı biçimde öğrenme imkanı bulacak.


‘Biyoteknoloji Akademisi’ biyoloji, fen ve teknoloji ile sınıf öğretmenlerine hitap ediyor. Öğretmen adaylarının da yararlanacağı projenin yürütücüsü ve Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Abasıyanık, akademinin amacının gen klonlanması, GDO ve DNA belirlemeleri ile kimlik tanımlama, protein saflaştırma,karakterizasyon gibi alanlarda hem teorik hem pratik bilgi sunmak olduğunu ifade etti. Abasıyanık, ilk öğretmen grubunun da Ağustos ayı itibari ile eğitimlere başladığını belirtti.

Akademide öğretmen ve öğretmen adaylarının biyoteknolojinin popüler konularıyla alakalı teorik bilgileri ve deneysel becerileri pekiştirilecek. Katılımın ücretsiz olduğu eğitimlerde gruplar 15’er kişi ile sınırlı. Programa katılmak ve detaylı bilgi almak için www.biyoteknolojimerkezi/akademi sayfasını ziyaret etmek gerekiyor.


Projenin etkinlik tarihleri ve katılımcıları şöyle:

• Fen ve Teknoloji Dersi Öğretmenleri veya Sınıf Öğretmenleri: 12 Ağustos - 20 Ağustos
• Biyoloji Öğretmenleri: 26 Ağustos - 3 Eylül
• Fen ve Teknoloji veya Sınıf Öğretmenleri, Lisans öğrencileri: 9 Eylül - 17 Eylül
• Biyoloji Öğretmenliği Lisans Öğrencileri: 20 Ocak - 28 Ocak

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası