Ege Postası
Geri

Okul gibi belediye

Bornova Belediyesi, son dört yılda piyanodan, takı tasarıma, seramikten satranca onlarca farklı alanda tam 18 bin 526 kişiye kurs verdi. 2009 yılında tek merkezden verilen hobi kurslarını, 8 ayrı şube açarak 4 yıldır vatandaşların ayağına kadar götüren Bornova Belediyesi, toplam 36 eğitmeniyle okul gibi çalışıyor
Okul gibi belediye
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Mart 2013 Perşembe 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Belediyesi, ilçede yaşayanların talep ettiği ve ilgi gösterdiği pek çok alanda hobi ve beceri kursları açarak, kişisel gelişim konusunda büyük bir hizmet veriyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın göreve gelmesinin ardından özel bir önem verdiği kurslar sayesinde, Bornova Belediyesi tam bir okul gibi çalışmaya başladı. Dört yılda 8 kurs merkezi ve 36 öğretmenle 18 bin 526 kişiye kurs veren Bornova Belediyesi, talepleri karşılamak için Altındağ ve Evka-3’te yeni kurs merkezleri açmak için de hazırlıklara başladı.

TÜM KURSLAR ÜCRETSİZ
İlçede yaşayanlar, Bornova Belediyesi’nin 26 farklı alanda açtığı kursların tamamamından ücretsiz olarak yararlanıyor. Kış dönemi kursları Ekim-Haziran ayları arasında, yaz dönemi kursları ise Temmuz-Eylül ayları arasında veriliyor. Öykü, karikatür, fotoğraf, mask ve şiir atölyelerinde kullanılan malzemeler ücretsiz olarak Bornova Belediyesi tarafından karşılanıyor.

18 BİN 526 KURSİYER
Bornova Belediyesi 4 yılda 18 bin 526 bin kişiye hobi, beceri edindirme, sanat ve müzik kursu verdi. Tiyatro, resim, satranç, gitar gibi kurslar en çok ilgi görenler arasında yeraldı. Bornova Belediyesi’nin açtığı kursalardan dört yılda mezun olanlar aşağıda yeralıyor. Bağlama 1069, gitar 1332, piyano 170, keman 227, takı tasarım 679, latin dansları 1203, el sanatları 544, TSM 1712, THM 1374, seramik 513, resim 1597, yan flüt 32, klarnet 20, çocuk korosu 250, halk oyunları 1326, bale 630, fotoğrafçılık 420, satranç 1585, karikatür atölyesi 44, tiyatro 3427, öykü atölyesi 33, film atölyesi 60, iğne oyası 128, çini bezeme 35, mask atölyesi 8, yaratıcı belgesel atölyesi 12, fotoğraf atölyesi 14, oyunculukta dıştan içe tasarım atölyesi 15, hareket atölyesi 16, okuma tiyatrosu atölyesi 16, dünyanın en gereksiz icatları atölyesi 10, duysal tasarım atölyesi 10, belgesel atölyesi 15.

KURS VERİLEN YER SAYISI 1’DEN 8’E ÇIKTI
Bornova Belediyesi 2009 yılında sadace Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ni kurs merkezi olarak kullanıyordu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın göreve gelmesinin ardından kurs merkezlerinin sayısı 1’den 8’e çıkarıldı. Kurslar Bornova’nın bütün semtlerine yayıldı. Bornova Belediyesi Merkez Kurs Merkezi, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Altındağ Toplum Kalkınma Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi, Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri, Çamdibi Atatürk Parkı Çok Amaçlı Salon, Pınarbaşı Spor Salonu okul gibi çalışıyor.

2 YENİ KURS MERKEZİ VE MUTFAK ATÖLYESİ AÇILIYOR
Bornova Belediyesi, iki yeni kurs merkezini daha açmak için hazırlıkları başlattı. Altındağ Serintepe Mahallesi Kandere Mevkii’nde açılacak kurs merkezinde talebe göre pek çok kurs açılacak. Evka 3’te açılması için hazırlıkları sürdürülen yeni kurs merkezinde ise Mutfak Atölyesi kurulacak. Mutfak Atölyesi’nde uzman eğitmenler kursiyerlere farklı kültürlerin mutfaklarını öğretecek. Doğru beslenme ve sağlıklı yemek pişirme yöntemleri, eşsiz tatların püf noktaları uygulamalı olarak anlatılacak.

UZMAN EĞİTMENLER ÇALIŞIYOR
Bornova Belediyesi’nin hobi ve beceri kursları, alanında uzman ve tamamı üniversite mezunu eğitmenler tarafından veriliyor. Tam zamanlı eğitmenlerin yanısıra bazı kurslarda üniversite öğretim görevlileri ve TRT gibi kurumlardan da eğitmenler görev yapıyor. Adeta okul gibi çalışan Bornova Belediyesi’nin kurslarında 2 satranç, 4 halkoyunları, 3 latin dansları, 2 bale, 2 piyano, 2 el sanatları, 1 yan flüt,, 2 keman, 3 gitar, 1 klarnet, 3 bağlama, 3 resim, 2 el sanatları, 2 takı tasarım, 2 seramik, 1 çocuk korosu ve 1 THM eğitmeni görev alıyor.

KURSLARDAN PROFESYONEL YAŞAMA
Bornova Belediyesi’nin kurslarına katılan pek çok kişi buradan aldıkları eğitimle profesyonel iş yaşamına ve aynı alanda üniversite eğitimine de devam etti. Özellikle Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kurslarına katılanlardan pek çok kursiyer üniversitelerin ilgili bölümlerini kazandı. Dört yılda 11 tiyatro kursiyeri, Ankara Ünivresitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin tiyatro, daramatik yazarlık, oyunculuk gibi bölümlerinde eğitim görmeye başladı.

ÇOCUKLARA YAZ KURSU
Kış döneminde 9 ay süren kursların yanında, çocukların yaz tatillerini değerlendirmelerini sağlamak için 3 aylık hızlandırılmış ve yoğunlaştırılmış yaz kursları da düzenleniyor. Temmuz ve Eylül ayları arasındaki kurslara 6-17 yaş arasındaki çocuklardan gruplar oluşturuluyor. Kursların ücretsiz olması ve sadece yaz tatiline yönelik olması nedeniyle büyük ilgi görüyor.
Kurslarla ilgili olarak 388 03 12 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası