Ege Postası
Geri

Okul harçlıklarını yayladan topladıkları saleplerden çıkarttıyorlar

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde çocuklar okul harçlıklarını salep bitkisi satarak çıkartıyor. Salep bitkisi, dondurma yapımında ve dondurma mayası olarak biliniyor.    Haziran ayında kendisini gösteren...
Okul harçlıklarını yayladan topladıkları saleplerden çıkarttıyorlar
Haberler / Güncel
17 Haziran 2013 Pazartesi 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde çocuklar okul harçlıklarını salep bitkisi satarak çıkartıyor. Salep bitkisi, dondurma yapımında ve dondurma mayası olarak biliniyor.

    Haziran ayında kendisini gösteren salep bitkisini toplamak için sabah erken saatlerde kalkarak yayla ve ovada salep bitkisi toplamaya çıkan çocuklar, günde 2-3 kilo salep topladıklarını ve bu bitkiden dondurma yapıldığını belirtti. Salepin kilosunu 6 liradan bakkala sattıklarını dile getiren çocuklar, bakkalın bu bitkileri çevre illerden gelen toptancılara, toptancılarında bunu dondurma imalatı yapan firmalara sattığını kaydetti.

    Günde yaklaşık 2 ile 4 kilo arası salep bitkisi topladığını dile getiren Yakup Calp, “Salep toplamak için sabah erken saatlerde yaylaya gidip salep topluyorum. Günlük bazen 2 bazen 3 kilo toplayabiliyorum. Topladığım salebi kilosu 6 liradan belde bakkalına satıyorum." dedi. Salep bitkisi toplamak için hafta sonunun çoğunu yaylada geçirdiğini dile getiren Kenan Kızılaslan ise tatil günlerini çoğunlukla yaylada geçirdiğini, topladıklarını bakkala sattığını ifade etti.

    Çocukların topladığı salep bitkisini toptancılara sattığını dile getiren belde bakkalı işletmecisi, “Haftalık topladığım salep bitkisini toptancılara satıyoruz. Toptancılar bu bitkileri dondurma imalatı yapan firmalara satıyorlar. Biz de çocuklar da çok az para kazanarak bu işi yapıyoruz. Bu işten daha fazla gelir etmek ve Belde’ye katkıda bulunması için, işi bilenlerin bu çocuklara daha fazla para kazanmasını sağlaması gerekir.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası