Ege Postası
Geri

Okul kantinlerinde askıda tost dönemi başladı

Türkiye'de artan yoksulluğun acı tabloları art art gelmeye başladı. Bir okulda karnı aç öğrenciler doysun diye askıda tost dönemi başladı.
Okul kantinlerinde askıda tost dönemi başladı
Haberler / Güncel
4 Ekim 2024 Cuma 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ekmek alamayan için de Türkiye'nin birçok yerinde askıda ekmek uygulaması başladı. Derin yoksulluk öyle bir hal aldıki ebeveynler çocuklarına bir kalem bir defter alamayacak duruma geldi. Onun bile askısısı başladı.

Böyle olur AK Parti ekonomisi! Askıda defter kalem dönemi başladı Böyle olur AK Parti ekonomisi! Askıda defter kalem dönemi başladı

Şimdi başlayan askıda dönem iç acıttı. Sivas'taki Dörteylül Ortaokulu'nda kantinci Ümit Alpan, ihtiyaç sahibi çocuklar için 'askıda tost' kampanyası başlattı. Yardımeseverlerin katısı ile çocuklar 30 TL değerindetost yeyip ve meyve suyu içebiliyor.

Kısa sürede birçok kesimden destek alan kampanyaya, yurt dışından da yardımlar gönderildi. Devam eden kampanyada askıda tost bağışı 1248'e yükseldi.

Okulun rehberlik öğretmenlerinin belirlediği öğrenciler, askıda tost uygulaması kapsamında ücretsiz öğün alabilir hale geldi.

"BU DÖNEMDE İHTİYAÇLI AİLE DAHA ÇOK"

Ümit Alpan, derin yoksulluğun arttığını şu sözlerle anlattı:

"Her dönemde ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz oluyordu. Bu dönemde çok daha ihtiyaçlı ailelerin olduğunu tespit ettik. Eşimle birlikte nasıl bir uygulama yapabiliriz diye konuştuk. Daha sonra askıda tost uygulaması aklımıza geldi. 'Dünyanın en güzel yeri bir çocuğun kalbidir' sloganıyla askıda tost kampanyası başlattık. Çok güzel destekler alıyoruz. Önümüzdeki sezondaki tostlarımızın bile ücreti şimdiden çıkmış durumda”

"İSMİ TOST AMA ÇOCUKLARIN CANI NE İSTERSE ONU VERİYORUZ"

Vatandaş et alamazken AK Partili iki Bakan mangal çevirdi sucukları yelledi Vatandaş et alamazken AKP'li iki Bakan mangal çevirdi sucukları yelledi

Kantindeki enflasyona rağmen uygun fiyatlar belirleyen Alpan, bu yüzden de taktir edildi. Alpan'ın fiyatlarının AKP Türkiyesi ekonomisinde uygun olsa da okulda askıda tosta ihtiyaç olması dikkat çekti.

Alpan şunları da dikkat çekti:

"Belirlenen öğrencilerimize günlük destek sağlıyoruz. İnşallah da devam edeceğiz. Normalde biz burada esnaf odalarının belirlediği fiyatlardan 3'te 1 oranında düşük fiyat belirledik. 25 TL tost ve 5 TL meyve suyu, ikisi birlikte 30 TL olarak belirledik. Rehberlik öğretmenlerinin verdiği kağıtlarla gelen öğrencilerimizi rencide etmeden, sadece tost değil canı ne isterse onu veriyoruz. Kampanyamızın ismi tost ama, hamburger canı isterse onu, döner isterse döner veriyoruz. İnşallah çocuklarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz"

TEKİN ÇOCUKLARA YEMEK VERMEK RASYONEL DEĞİL DEMİŞTİ!

PISA verilerine göre Türkiye’de her beş çocuktan biri parası olmadığı için okula aç gidiyor. Çocuklar yeterli beslenemediği için bodurluk riski altında.

Türkiye'deki bu derin yoksulluğa karşı okullarda talep edilen yemek uygulaması AK Parti tarafından kabul görmedi. İktidar sadece okul öncesi ve taşımalı eğitimdeki çocuklara tek öğün veriyor. Tekin konu ile ilgili şunları sarf etmişti:

"18 milyon öğrenciye yemek yardımında bulunmak, yemek sunmak, biz bununla ilgili bir sürü akademik çalışma yaptırdık. Bunu mantıklı ve rasyonel bulmuyoruz ancak ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize bu hizmeti sunuyoruz. 3 milyonun üzerinde öğrencimiz bu hizmetten faydalanıyor." (Halk TV)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası