Ege Postası
Geri

Okul servislerine takip

İstanbul ve Urfa'da servis şoförlerinin karıştığı olayları kınayan İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, benzer şeylerin İzmir'de yaşanmamasının tesadüf olmadığına değindi. Odaya kayıtlı 7 bin servis aracı bulunduğunu, yeni bir uygulama kapsamında 80 servis aracında tablet bulunduğunu kaydeden Başkan Bostancı, sistemle öğrencinin evinden alınıp okuluna gittiği ana kadar servisin tüm hareketinin takip edildiğini, veliye de anlık bilgi verildiğini söyledi.
Okul servislerine takip
Haberler / İzmir
6 Nisan 2016 Çarşamba 13:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul'da 10 yaşındaki Beratcan K.'nın, Urfa'da ise bir kadının servis şoförleri tarafından öldürülmesine İzmirli servisçiler tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, yaşananları kanırken, İzmir'deki çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Başkan Bostancı, benzer olayların İzmir'de yaşanmamasının tesadüf olmadığını belirtti. İzmirli servis şoförlerinin sabıka kaydı ve ehliyet sicili temiz kişilerden seçildiğini ayrıca, seçilen şoförlerin çeşitli eğitimlere alındığını dile getiren Bostancı, "İzmir'de herkes gönül rahatlığıyla servis hizmeti alıyor. İstanbul ve Urfa'da yaşanan olayların benzerlerinin İzmir'de meydana gelmemesi için gerekli önlemleri alıyoruz. Kentte kayıtlı 7 bine yakın servis aracına 1 Temmuz'dan itibaren araç takip cihazları takılacak. Biz bununla da yetinmedik ve pilot bir uygulama başlattı. Şu an 80 kadar servis aracında, içinde öğrenci ve servis aracının her adımını veliye anlık olarak aktaran sistemin yeraldığı tabletler bulunuyor. Velinin belirlediği zaman diliminde, servis minibüsü evin bulunduğu bölgeye giriş yaptığında, velinin cep telefonuna bilgi gidiyor. Öğrenci servise bindikten sonra yine bilgi veriliyor, araç hareket ettikten sonra sistem link atıyor ve veli aracın hareketini takip edebiliyor. Okula varıldığında öğrenci servisten indikten sonra da veliye yine bilgi mesajı gidiyor. Aynı şeyler eve dönüş yolunda da yapılıyor. Eğer evin önüne gelindiğinde veli o noktada olmazsa, hemen cep telefonundan aranıp çocuk veliye teslim ediliyor. Ayrıca servis minibüsü, araçta son üç öğrenci kaldığında belirlenen güzergah dışına çıkarsa güvenlik birimlerine sistem tarafından bilgi gidiyor. Korsan taşımacılıkla ilgili sıkıntılarımız var. Bunun önüne geçmek için Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarla korsan taşımacılığın ciddi anlamda önüne geçildi" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası