Ege Postası
Geri

Olaylar artınca Cizre'de polis özel asayiş ekibi kurdu; 10 günde 20 olayı çözdü

Şırnak’ın Cizre İlçesinde son zamanlarda artan asayiş ve hırsızlık olayları Cizre Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ni harekete geçirdi. İlçede yaşanan hırsızlık olayların üstesinden gelmek için çözüm arayışlarına...
Olaylar artınca Cizre'de polis özel asayiş ekibi kurdu; 10 günde 20 olayı çözdü
Haberler / Güncel
29 Kasım 2013 Cuma 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak’ın Cizre İlçesinde son zamanlarda artan asayiş ve hırsızlık olayları Cizre Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ni harekete geçirdi. İlçede yaşanan hırsızlık olayların üstesinden gelmek için çözüm arayışlarına geçen Asayiş Büro Amirliği, kendi bünyesinde asayiş olaylarına müdahale etmek için özel bir ekip kurdu. Hırsızların korkulu rüyası haline gelen 'asayiş özel ekibi', gece gündüz demeden devriye atıp çalışmalarını sürdürüyor. Son 10 gün içerisinde 20 asayiş olayını aydınlatan özel ekip, ilçede en çok hırsızlık yapan aynı zamanda hırsızlık çetesinin lideri olarak da bilinen şahsı yakalayarak adli mercilere göndermeyi başardı.

Cizre'de son 10 gün içerisinde asayiş özel ekibin gerçekleştirmiş olduğu 20 özel operasyon ve neticesi şöyle oldu:

Dicle Mahallesi Yafes Caddesi üzerinde ikamet eden N.K. isimli şahsın işyerinde bulunan çelik para kasası çalındı. Olayın polise haber verilmesi üzerine harekete geçen asayiş özel ekibi çevrede bulunan tüm güvenlik kameralarını ve mobese kameralarını incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucunda 73 DZ 320 plakalı aracın hırsızlık olayı ile ilgisinin olduğunu tespit etti. Araç kısa sürede Dörtyol mevkinde asayişin özel ekiplerince yakalandı. Yaklaşık 40 adet suç kaydı bulunan ve ilçedeki hırsızların elebaşısı olarak bilinen çete lideri S.D.(26) ve yanında bulunan Y.Y.(30) isimli şahıslar birlikte yakalandı. S.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Nusaybin Caddesi İdil yol ayrımı çevre yolu mevkiinde küçük sanayi sitesi yanında alkol büfesi işleten E.Ş.(25) isimli şahıs ile S.E. isimli şahıs arasında münakaşa sonucu E.Ş. öldürüldü. Cinayet olayını gerçekleştiren S.E. asayiş özel ekiplerince takibe alındı. Önce Kuzey Irak’a kaçmaya çalışıp başaramayıp, sonra Suriye’ye gitmek için Şanlıurfa’ya giden S.E. kaçmayı başaramayınca Ankara’ya kaçtı. Cizre Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışmaları sonucu S.E. kıskıvrak yakalandı. S.E. adli mercilere gönderilerek tutuklanmasına karar verildi ve cezaevine gönderildi.
Bu arada öldürülen E.Ş.’nin ailesi taziyeyi kabul etmedi. Bölgede taziyenin kabul edilmemesi intikamının alınacağı ve kan davası olacağı anlamına geliyor. Bu konuda emniyet güvenlik önlemlerini arttırılırken, S.E.’nin ailesi de güvenlik nedeniyle ilçeyi terk ettiği öğrenildi.

Alibey Mahallesi eski Mardin Caddesinde bulunan A.B.’ye ait cep telefonu bayisi soyuldu. Soyulma esnasında hırsızın maske taktığı belirtildi. Olaydan 2 gün sonra hırsızlık yapmak için girdiği evde suçüstü yakalandı. Asayiş özel ekip eve giren hırsızı ile 2 gün önce cep telefonu bayisine giren hırsızın güvenlik kamerasındaki maskeli şahısla karşılaştırdı. Kaş göz yapısı, olay günü giymiş olduğu ceket, elinde bulunan cep telefonu, boy ve beden ölçülerinin aynı olduğunu tespit eden asayiş ekibi, 2 hırsızlık olaylarının hırsızın aynı olduğunu tespit etti. Asayiş ekip yakaladığı S.D. isimli şahsı adli mercilere sevk etti.

Cizre’de 3 işyeri ve evi kurşunlayan ayrıca Mersin Ağır Ceza Mahkemesince nitelikli gasp suçundan aranan, Cizre Mahkemesince ruhsatsız silah taşıma ve bulundurmak suçundan, dolandırıcılıktan aranan, İstanbul Mahkemesince dolandırıcılıktan aranan ve Adıyaman Mahkemesince tutuklunun kaçması suçlarından aranan M.N.B. isimli şahıs Cizre özel asayiş ekibi ve Mersin Emniyeti ile ortaklaşa yapılan çalışma sonucunda Mersin’de yakalandı. Mahkemeye sevk edilen M.N.B. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dicle Mahallesi İrci Sokakta ikamet eden M.S.V. isimli şahsın çelik kasası çalındı. Aynı gün içerisinde Asayişin özel ekibi çalışma başlatarak hırsızı aramaya başladı. Yine aynı gün içerisinde Şah Mahallesi Veteriner Caddesi üzerinde bulunan İ.O.’nun evine girip eşyaları çalındı. 2 gün geçmeden A.S.(17) isimli hırsız kıskıvrak yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Dicle Mahallesi Bırca Belek Parkı içerisinde O.A. ve C.Y. isimli şahıslara yapılan üst aramalarında 14 gram esrar maddesi ele geçirildi. Şahısların daha önce de çeşitli suçlardan suç kayıtları olduğu belirlendi. Şahıslar çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Cudi Mahallesi Mezbaha Sokakta amcası R.P. isimli şahsı bıçaklayan N.P.(16) isimli şahıs aynı gün içerisinde özel ekiplerince kıskıvrak bıçağı ile birlikte yakalandı. Ancak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Asker kaçağı olan Ş.Ö isimli şahıs yakalanarak askeri birliği teslim edildi.

Nusaybin Mahkemesince hırsızlık suçundan aranan S.B. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

İstanbul Mahkemesince yalan beyanda bulunmaktan aranan S.İ. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

Şırnak Ağır Ceza Mahkemesince adam yaralanma suçundan aranan M.Ç. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

Nusaybin Mahkemesince hırsızlıktan aranan H.K. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesince terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan A.İ. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

Asker kaçağı olan E.A. isimli şahıs yakalanarak askeri birliğe teslim edildi.

İdil Mahkemesince tehdit suçundan aranan E.B. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nce adam öldürme ve adam yaralamaktan aranan B.D. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

Cizre Mahkemesince gümrük kaçağı suçundan aranan B.Y. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

Silopi Mahkemesince hırsızlık suçundan aranan ve 1 yıl 9 ay hapis cezası bulunan A.Ç. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

Silopi Mahkemesince 9 ay hapis ve 6 bin lira hapis cezası suçundan aranan A.Ö. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

İstanbul Mahkemesince 3 ay hapis cezası suçundan aranan H.G. isimli şahıs yakalanarak adliyeye teslim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası