Ege Postası
Geri

Olimpiyat çocukları Çanakkale'yi fethetti

Türkçe Olimpiyatları'nın Çanakkale etkinliği şölen havasında geçti. Vatandaşlar stada sığmazken, binlerce kişi de kordonda kurulan dev ekranda programı izledi. 20 ülkeden gelen 67 öğrencinin renkli performansı ayakta alkışlandı. Uluslararası...
Olimpiyat çocukları Çanakkale'yi fethetti
Haberler / Güncel
13 Haziran 2013 Perşembe 07:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkçe Olimpiyatları'nın Çanakkale etkinliği şölen havasında geçti. Vatandaşlar stada sığmazken, binlerce kişi de kordonda kurulan dev ekranda programı izledi. 20 ülkeden gelen 67 öğrencinin renkli performansı ayakta alkışlandı.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Çanakkale etkinliğine ilgi büyük oldu. Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin (ÇAGİAD) ev sahipliğini yaptığı ve ilk kez Çanakkale'de düzenlenen olimpiyatlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Etkinliğin yapıldığı 18 Mart Stadyumu'nun hem tribünleri hem de saha içi tamamen doldu. Etkinlikleri vatandaşlar ayrıca kordonda kurulan dev ekranda izleme imkanı buldu. Saatler öncesinde stada gelen vatandaşlar, programın başlamasını sabırsızlıkla bekledi.

Moldova, Kafkasya, İsveç, Bulgaristan, Uganda, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Güney Afrika, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Sırbistan, Tacikistan, Tunus ve Kosova'dan gelen 70 öğrenci, sunuculuğunu Ertem Şener'in yaptığı Çanakkale'nin Türkçe Olimpiyatları Şöleni'nde sahne aldı.

Program, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından sahneye çıkan öğrenciler "Namın Duyulsun" adlı koro parçasını seslendirdi. Selam filminde oynayan Makedonyalı Muhammed'in seslendirdiği şiir, dinleyenleri duygulandırdı. Tunuslu öğrencinin Harmandalı şarkısı eşliğinde oynayan Ugandalı efeler büyük beğeni topladı. Şölende en fazla alkışı ise Güney Afrikalı Muhammed Alaa, Orhan Gencebay'ın "Hatasız Kul Olmaz" şarkısını seslendirirken aldı.

Dünya çocuklarının sahne performansları arasında sunucu Ertem Şener’in de yönlendirmesiyle stadı dolduran binlerce kişinin aynı anda cep telefonlarının ışıklarını yakmasıyla birlikte ortaya çok renkli görüntüler çıktı. Dünya çocukları, Türkçe şarkılar, şiirler ve halk oyunları gösterilerindeki başarılı performanslarıyla alkışlandı. Bir süre önce yaşamını yitiren Neşet Ertaş ve Müslüm Gürses gibi ünlü sanatçılar da eserleri seslendirilerek anıldı. Protokol üyeleri başta olmak üzere bilerce kişi, dünya çocuklarını, sergiledikleri sahne performansı nedeniyle ayakta alkışladı. Son gösterilerini Çanakkale'de yapan çocuklar sahnede, onları izleyenler ise tribünde gözyaşlarını tutamadı.

"İLK DEFA BU KADAR BÜYÜK BİR KALABALIĞA HİTAP EDİYORUM"

Gösteri sonunda bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "İlk defa bu kadar büyük bir kalabalığa hitap ediyorum. Tabi burada şaşılacak bişey yok. Bu herkese nasip olmaz. Çünkü bu kadar bir kalabalığı toplamak zor bir iş. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Muhteşem bir müzik kültür ziyafeti sunuldu bize. Dünyanın dört bir yanından gelen genç kardeşlerimiz. Kendi dilimizle kendi şarkılarımızı söylediler. Bu güzel müzik ziyafeti ve etkinlik için genç kardeşlerimize teşekkür ederim" dedi.

Gecede etkinliğe katkıda bulunan sponsorlara plaketleri protokol tarafından verildi. Gecenin sonunda sahneye çıkan bütün öğrenciler Türkçe Olimpiyatları'nın resmi bestesi "Yeni Bir Dünya" şarkısını hava fişek gösterisi eşliğinde seslendirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası