Ege Postası
Geri

Ölü sayısı 30’a yükselen Pakistan’ın Kuetta şehrinde yas ilan edildi

Pakistan’ın Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta şehrinde, dün azınlık Şii Hazaralara yönelik düzenlenen saldırıda ölü sayısı 30’a yükseldi. Şehirde bugün yas ilan edildi. Kuetta’da dün düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısı...
Ölü sayısı 30’a yükselen Pakistan’ın Kuetta şehrinde yas ilan edildi
Haberler / Dünya
1 Temmuz 2013 Pazartesi 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pakistan’ın Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta şehrinde, dün azınlık Şii Hazaralara yönelik düzenlenen saldırıda ölü sayısı 30’a yükseldi. Şehirde bugün yas ilan edildi.

Kuetta’da dün düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısı 28 olarak açıklanmıştı. Yaralanan 2 kişinin daha hastanede ölmesi sonucu ölü sayısı 30’a yükseldi. Üst düzey hükümet yetkilisi Şezad Ferhat, patlama sonucu 60 kişinin yaralandığını ve bazı yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

Hazara Demokratik Partisi’nin, patlamanın ardından şehirde bir günlük yas çağrısı yaptığı açıklandı. Tüm işletmeler ve devlet dairelerinin yaşanan trajedi nedeniyle ofislerini bir gün için açmayacakları belirtildi. Güvenlik güçlerinin bölgede önlemleri arttırdığı, polis ve paramiliter güçlerin yollarda kontrol noktaları kurduğu ifade edildi.

Bu arada güvenlik güçleri olay ile ilgili soruşturma başlattı ve patlamanın yaşandığı yerde incelemelerde bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası