Ege Postası
Geri

Ömer Çelik: Atatürk evi, Balkanlarda temas noktamız

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Atatürk Evi’nin yenilenmesiyle hem Selanik hem Yunanistan hem de Balkanlarla ilişkiler açısından çok önemli bir temas noktası oluşturduklarını söyledi.Yenilenen Atatürk Evi’nin açılışının ardından...
Ömer Çelik: Atatürk evi, Balkanlarda temas noktamız
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2013 Cuma 16:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Atatürk Evi’nin yenilenmesiyle hem Selanik hem Yunanistan hem de Balkanlarla ilişkiler açısından çok önemli bir temas noktası oluşturduklarını söyledi.

Yenilenen Atatürk Evi’nin açılışının ardından soruları cevaplayan Ömer Çelik, “Atatürk Evi’nin hem ulusal tarihimiz hem de Yunanistan’la ilişkiler açısından bu evin çok büyük önemi var. Tarihimizin önemli bir boyutunu teşkil ediyor.” dedi.

Halkların birbirini daha çok tanıma isteğinin siyasi ilişkilerin ivmesiyle doğru orantılı olduğunu dile getiren Bakan Çelik, “İki ülke arasındaki sorun alanları küçültülüp işbirliği alanları artırıldıkça halklarımızın birbirini tanıma arzusu daha da fazlalaşacaktır.” dedi. Turizme sadece ekonomik bir faaliyet olarak bakılmaması gerektiğini dile getiren Çelik, bu faaliyetlerin insani diplomasi boyutunu da içerdiğini vurguladı.

Restorasyon işini üstlenen işadamı Serdar Bilgili ise Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Küçük bir proje ama bizim açımızdan manevi değeri çok yüksek bir proje. Büyük bir keyifle yaptık. İzinleri yaklaşık 3 yıl sürdü ama iyi bir netice ortaya çıktı.” dedi. Bilgili, böyle bir hizmet fırsatını veren geçmiş ve şimdiki kültür bakanlarına teşekkür etti.

Yunanistan’da uzun zamandır yatırım için araştırmaları olduğunu belirten Bilgili, “Ama ekonomik krize rağmen ilginçtir iyi yerlerde gayrimenkul fiyatlarında düşme olmadı.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası