Ege Postası
Geri

Önce Kur’an öğreniyorlar sonra futbol oynuyorlar

Okulların tatil olmasıyla birlikte öğrenciler, yaz Kur’an Kursu’na akın etmeye devam ediyor. Gaziantep’te öğrencilere eğlenceli eğitim vermeye çalışan kurslar, camiler arası futbol turnuvası düzenleyerek kurslara olan ilgiyi daha da arttırıyor....
Önce Kur’an öğreniyorlar sonra futbol oynuyorlar
Haberler / Güncel
30 Haziran 2013 Pazar 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Okulların tatil olmasıyla birlikte öğrenciler, yaz Kur’an Kursu’na akın etmeye devam ediyor. Gaziantep’te öğrencilere eğlenceli eğitim vermeye çalışan kurslar, camiler arası futbol turnuvası düzenleyerek kurslara olan ilgiyi daha da arttırıyor.

    Çocuklar için açılan yaz Kur’an kursu heyecanı tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de başladı. Kurslara katılımı artırmak adına Mazlum Der Gaziantep Şube Başkanlığı tarafından 'Camiler Arası Futbol Turnuvası' başlatıldı. Önce Kur’an eğitimi alan öğrenciler, ardından yeşil sahada birbirleri ile kıyasıya mücadele veriyor. 15 gün sürecek turnuvaya 20 camide eğitim alan öğrenciler katılıyor.

    Öğrencileri kurslara teşvik adına bu tür bir organizasyona imza attıklarını dile getiren Mazlum Der Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Çelik, kursa katılan öğrencilerin sabah Kur'an-ı Kerim dersi aldığını öğleden sonrada da futbol oynadıklarını ifade etti. Çelik, “Çocuklar kursa geldikleri zaman canları sıkılmasın diye bu tür aktiviteleri gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında birde sportif faaliyetleri gelişsin diye dersimizin bir bölümünde bu programı uyguluyoruz. Çocuklarda camiye şevkle, istekle geliyorlar ve canları da sıkılmıyor." dedi.

    Özellikle şu günlerde insanların bir birini sevmesine ve kardeşlik ruhuna ihtiyacı olduğunu belirten Çelik, "Adil bir toplum, dürüst, merhametli bir toplum yetiştirmek istiyorsak, çocuklarımızın kalplerine Allah sevgisini, peygamber sevgisini, İslam sevgisini ve insan sevgisini yerleştirelim." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası