Ege Postası
Geri

Önce açıkladı sonra ziyaret etti

Gaziemir’in tanınmış iş adamlarından Adkar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Kar, Gaziemir Belediye başkan aday adaylığı için resmen “Göreve talibim” dedi ve dosyasını teslim etti. CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği ve İlçe Başkanı Umut Tekin ve örgüt yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Kar, hayalindeki, Gaziemir’i anlatarak yerel seçim hedeflerini tek tek açıkladı. Fikret Kar, ilçe örgütünde yaptığı açıklamanın ardından ekibi ile birlikte Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u makamında ziyaret etti.
Önce açıkladı sonra ziyaret etti
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Ticaret Odası ve Gaziemir Atatürkçü Düşünce Derneği üyeliği de bulunan Fikret Kar, 2009 yerel seçimlerinin ardından Gaziemir’de yeniden belediye başkanlığına talip oldu. Düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Kar, Gezi Parkı eylemleri ile birlikte başlayan süreci ve halkın değişim taleplerini hatırlatarak, “Ülkemiz, kentimiz önemli bir süreçten geçiyor. Son on yılın ekonomik ve siyasi politikalarının ne kadar yanlış olduğu Gezi Parkı olayları ile bir kez daha ortaya çıktı. Halkın bu isyanı topluma önemli mesajlar verdi. Ben CHP’ye yürekten bağlı bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. Değerlerine bağlı bir yurtsever olarak, ülkenin çağdaş konuma yükselmesini sağlayacak bir birey olarak, umut ve kurtuluş olduğuna inandığım bu bilinç ve sorumlulukla yola çıkıyorum. Bir Gaziemirli olarak, vatandaşları hak ettiği noktaya taşımak için göreve talip oluyorum. Ailemin Gaziemir’deki kökleri 100 yıl öncesine dayanıyor. Hayatımı alın teri ile kazandım, hiçbir zaman kişisel hırslarım olmadı. Hep kucaklayan, uzlaştıran oldum. İş hayatımda da tüm yatırımlarımı da Gaziemir’e yaptım. İş yaşamımdaki bu başarıyı kararlı ve planlı tutumuma olduğu kadar, ilçemizde yaşayanlara da borçluyum. Şimdi bu borcu hizmet ve proje üreterek ödeme zamanı geldi. Fikret Kar, bugüne kadar neyse, o olmaya devam edecek. Tek amacım ilçemi yıllar sonrası için yeniden şekillendirmek ve yaşayanlarının ihtiyaçlarını karşılayarak kalıcı ve doğru projelere imza atmak” dedi.

HEDEFİNDEKİ GAZİEMİR’İ ANLATTI

“Gaziemirlilere sensiz olmaz diyorum” diyerek sözlerine devam eden Kar, “Çünkü halkın içinde olmadığı hiçbir iş ve proje başarı getirmez. Ortak akıl sürdürülebilir başarıyı ve istenen sonucu getirir. Gaziemir insan unsurunun yanı sıra, sanayi bölgesi, kente ve bölgeye açılan kapısı havalimanı, çevresindeki yeşil alanları, uluslararası fuar alanı, ve aydın kimliği ile pek çok değeri taşıyor. Bilmenizi isterim ki, önerilerin hayata geçirilmesi ve kaynak yaratılmasında önderlik etmek görevim olacaktır. Bugüne kadar tutamayacağım bir söz vermedim, verdiğim sözleri her zaman tuttum. Yolu geçenlerin gördüğü değil, görmeye gelenlerde iz bırakan Gaziemir’i yaratmak ana hedefimdir. Gaziemir’in yıllar sonraki konumunu görebilen, yap bozcu değil, planlı, sağlam ve öngörülü işlere imza atan, gücünü halktan alan, “Ben değil biz” diyen, ekipçi ve örtüsüz, hızlı ve kaliteli iş yapan, kaynakları doğru kullanan ve kaynak yaratan, projelerini bilime ve hukuka dayandıran, çıkar hesaplarına prim, rantçılara geçit vermeyen, yolsuzluğa ve yoksulluğa karşı mücadele eden, kentini, havasını, suyunu, toprağını yeşilini, her Vanlısını koruyan bir yerel yönetimi hayata geçirmenin sözünü veriyorum” diye konuştu.

“GAZİEMİR’DE YAPILACAK ÇOK İŞ VAR”

Fikret Kar, Gaziemir’in ihtiyaçlarına ve halkın beklentilerine de değinerek şöyle devam etti, “Gaziemirli bugün gelecek kaygısı duyuyor. Kentle ilgili sıkıntı ve beklentileri bu kaygılar ile birleşiyor.Ben bir yerel yönetimin kentsel hizmetler üretmenin yanı sıra, halkın yaşamsal tüm sorunları ile ilgilenmesi, bunları çözmek için çalışması gerektiğini de düşünüyorum. Evet, yapılacak çok iş var. Tüm bu işlerin kaynağında halk, denetiminde halk olmalıdır. Bugün partimin değerli bir başkanı ilçemize hizmet vermekte, pek çok arkadaşım aynı göreve talip olduğunu açıklamakta.Elbette bu bir hizmet yarışı, Gaziemir’i bir adım öteye taşıma yarışıdır. Herkese ayrı ayrı başarılar diliyorum. Gaziemir’in her derdinin derdim, her sözünün sözüm, her bir taşının, her bir canlısının emanetim olduğunu hatırlatıyorum.”

YENİDEN CHP’Lİ BELEDİYE İLE UYANMAYI DİLEDİ

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, 8 Temmuz’da başlayan aday adaylık başvurusu sürecini özetleyerek, “Bu süreç 2 Eylül’de son bulacak. Bu süreç bir iç yarış ve tatlı bir rekabet. Fikret Kar’a çıktığı yolda başarılar dilerim. Yönetim ve ilçe başkanlığı olarak üzerimize düşen görevi yapma sözü veriyoruz. Umarız ki, 2014 Mart’ta yine CHP’li bir belediye ile uyanacağımız günler diliyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası