Ege Postası
Geri

Orçun Altanhan: Atatürk’ün partisi kayyumlarla yönetilemez!

CHP Konak İlçe Başkanlığı 19. Olağan Kongresi’nde adaylık konuşması yapan Orçun Altanhan, “Her mahallede söyledim, buradan bir kez daha söylüyorum. Kim kayyum olarak atanırsa atansın, karşısında dimdik duracağız. Çünkü biz biliyoruz ki: Atatürk’ün partisi, kayyumlarla yönetilemez.” dedi.
Orçun Altanhan: Atatürk’ün partisi kayyumlarla yönetilemez!
Haberler / Yerel Politika
21 Eylül 2025 Pazar 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ELİF ŞEYMA AKCA/ EGE POSTASI- CHP Konak İlçe Başkanlığı 19. Olağan Ekrem İmamoğlu’na Özgürlük Kongresi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 

En kritik ilçelerden biri olan Konak’ta kongrenin gerçekleştirildiği salonda beyaz ve mavi liste arasında ‘ithal aday’ gerginliği yaşandı.

Gerginliğin ardından adaylık konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Orçun Altanhan, partililerine beraber çalışacaklarının altını çizerek şunları söyledi:

“Biz burada sadece bir kongre yapmıyoruz. Biz burada zamanı gelen değişimi başlatmak, AKP iktidarının gidişini hızlandırmak ve yeni dönemde halkın iktidarını kuracak kadroları seçmek için toplandık. Aynı zamanda bu değişimi nasıl gerçekleştireceğimizi konuşmak için buradayız. Bu değişimin öncüsü, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’dir. Ve bizler, onun önderliğinde bu kongre salonundan çıktıktan sonra sokaklarda, mahallelerde, sahalarda; el ele, kol kola çalışmaya bugünden itibaren başlıyoruz.

Bu mücadele kolay bir mücadele değil. Bu yol taşlı, dikenli ve engebeli bir yol.

Çünkü bu mücadele sadece bir siyasi mücadele değil. Bu mücadele iyilikle kötülüğün mücadelesidir. Bu mücadele doğruyla yanlışın mücadelesidir. Bu mücadele ezenlerle ezilenlerin mücadelesidir.

Hem devlet hem millet bugün büyük bir zorluk içindedir.

Biz bir siyasi parti olarak, bu sorunları konuşmalı, çözüm üretmeliyiz.

Ama ne yazık ki bize dayatılan gündemler bambaşka. ‘Kurultay iptal olacak mı?’, ‘Kayyum atanacak mı?’. Bizi asıl meseleden uzaklaştırmaya çalışıyorlar.

Her mahallede söyledim, buradan bir kez daha söylüyorum. Kim kayyum olarak atanırsa atansın, karşısında dimdik duracağız. Çünkü biz biliyoruz ki: Atatürk’ün partisi, kayyumlarla yönetilemez.

Bugün bize düşen görev, ağır koşullar altında ülkeyi yeniden ayağa kaldırma sorumluluğudur ve bu örgütün her bir neferi bunun farkındadır.

Bu yüzden hepimiz elimizi taşın altına koyduk.

Genel Başkanımız Özgür Özel’e ve Cumhurbaşkanı adayımız, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na saldıran tek adam şunu bilmelidir: Zincirleri kırarız. Bu ülkede kurduğunuz korku düzenini başınıza yıkarız.

Farkındalar, arkadaşlar, gittiklerinin farkındalar.

O yüzden şimdi başka bir planın peşindeler. Bölünmüş bir CHP, ya da seçimlere giremeyen bir CHP hayali kuruyorlar.

Ama şunu çok iyi bilsinler: Bu örgüt buna asla izin vermez. Biz biriz, birlikteyiz ve partimize sahip çıkıyoruz. CHP, halkın umududur ve o umut asla söndürülmeyecek.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası