Ege Postası
Geri

Oreşarski: Hükümetin sonunu ancak Sosyalist Parti belirleyebilir

Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski, hükümetin akibetine ancak kabine kurma yetkisini elinde bulunduran Bulgar Sosyalist Partisi'nin (BSP) karar verebileceğini söyledi.Parlamentoda konuşan teknokrat başbakan, "Hükümetin süreini BSP belirleyebilir....
Oreşarski: Hükümetin sonunu ancak Sosyalist Parti belirleyebilir
Haberler / Dünya
25 Temmuz 2013 Perşembe 15:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski, hükümetin akibetine ancak kabine kurma yetkisini elinde bulunduran Bulgar Sosyalist Partisi'nin (BSP) karar verebileceğini söyledi.

Parlamentoda konuşan teknokrat başbakan, "Hükümetin süreini BSP belirleyebilir. Ben siyasi figür değilim. İsterlerse yarına, isterlerse mart ayına veya dönem sonuna kadar görevde kalırım. Ben sadece kabul edilen programın uygulanmasıyla sorumluyum." dedi.

Meclis önündeki olaylı gece hakkında kesin konuşmaktan çekinen Oreşarski, operasyonu kendisinin yönetmediğini bu yüzden de taktik konusunda yorum yapamayacağını kaydetti.

Demokrasinin şiddetle pekiştirilemeyeceğini ifade eden Oreşarski, göstericilerin davranışını da 'hatalı' olarak değerlendirdi.

BSP, yarın meclise sunacağı yeni faaliyet planında Mart 2014'e kadar programın kabul edilmesini öngörüyor.

Öte yandan meclis, 6 saat süren tartışmalardan sonra bütçe güncellemesini kabul etti
Bu şekilde bütçe açığı 500 milyon leva (250 milyon Euro) ile artırılarak, hükümetin şubat ayında alınan borcu kapatmak için yeni bir 1 milyar leva borçlanabilme kapısı aralandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası