Ege Postası
Geri

Orman idaresinden Yamanlar açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Yamanlar'da katı atık bertaraf tesisi yapmak için belirledikleri yere Orman Genel Müdürlüğü'nun olumlu yaklaşmadığı açıklamalarına yanıt geldi. Bakanlık adına yapılan açıklamada, belediyeye alternatif yerler önerildiği belirtildi. Kocaoğlu'nun ÇED sitemine Orman idaresinden yanıt
Orman idaresinden Yamanlar açıklaması
Haberler / İzmir
26 Mart 2016 Cumartesi 16:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar'da kurmak istediği katı atık bertaraf tesisine olumlu görüş bildirmeyen Orman Genel Müdürlüğü, Basın Müşavirliği aracılığıyla yazılı açıklama yaptı, gerekçelerini sıraladı.

Basında yer alan haberlerde sözü edilen yerin, Yamanlar'da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve orman idaresince olumsuz ÇED görüşü verilen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisiyle ilgili olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Yamanlar da kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için ÇED aşamasında Orman Genel Müdürlüğümüze görüş sorulmuştur. Sahanın tamamına yakını idaremizce tahsis alınmış alanda kalmaktadır. Bölge Müdürlüğümüzce muhafaza ormanı içinde kalması nedeniyle olumsuz rapor yapılmıştır. Genel Müdürlüğümüzce de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına olumsuz görüş bildirilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının idaremiz görüşünün tekrar değerlendirilmesi amaçlı talebi bulunmaktadır"

MENDERES İSTEMİYOR
Açıklamada, gazete haberinde yer almayan, Menderes İlçesi, Çakaltepe ve Palamutarası Mahalleleri civarında İzmir İlinin güney aksına hizmet verecek ayrı bir Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ön izin talebi bulunduğu belirtildi, şu ifadelere yer verildi:

"İzin talebi inceleme ve değerlendirme aşamasında olup, Menderes Belediye Başkanlığının ve Çakaltepe Mahallesinin yörede Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi kurulmasını istemedikleri yönünde kamuoyunda haberler yer almaktadır. Yukarıda bahsedilen talepler idaremizce bu aşamaya kadar olumsuz değerlendirildiğinden alternatif saha araştırılmıştır. Alternatif olarak belirlenen sahalar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlilerine bildirilmiştir." 



 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası