Ege Postası
Geri

Orman işçileri minik ayakları ısıttı

ÖZ Orman İş Sendikası İzmir Şubesi üyesi işçiler tarafından, İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Peker Mahallesi İlkokulu'nda okuyan, aileleri dar gelirli 70 öğrenciye kış aylarında ayakları üşümesin diye bot hediye edildi.
Orman işçileri minik ayakları ısıttı
Haberler / İzmir
18 Aralık 2018 Salı 12:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karabağlar'daki Peker Mahallesi İlkokulu'nda eğitim gören ve aileleri dar gelirli olan 70 öğrenciye, Öz Orman İş Sendikası İzmir Şubesi tarafından kışlık bot yardımı yapıldı. Üyesi olan orman işçilerinin gönüllerinden kopan bağışlar ile alınan botları okula getiren ve öğretmenlerle birlikte tek tek bunları çocuklara giydiren Öz Orman İş İzmir Şubesi Başkanı Hamiyet Boyacı, çocukların sevinci karşısında duygusal anlar yaşadı.

Bir sivil toplum kuruluşunun başında olmasının ötesinde kendisinin de bir anne olduğunu söyleyen Başkan Hamiyet Boyacı, ülkenin geleceği olan çocuklara en iyi şartları sağlamanın bir yurttaşlık görevi olduğunu söyledi. Okul idaresinden böyle bir talep geldiğinde; yazın orman yangınlarıyla mücadele eden kışın da soğukta ağaçlandırma çalışmalarında görev yapan orman işçileri ile konuyu paylaştığını söyleyen Boyacı, onların da bu öğrencilerin minik ayakların üşümesine gönüllerinin el vermediğini dile getirdi. Öğrencilerin daha birçok eksiklikleri olduğunu, onlara da kendi imkânları ölçüsünde destek olmaya devam edeceklerini belirten Boyacı, diğer kurum ve kuruluşlara da el uzatmaları çağrısında bulundu.

Okul Müdürü Tuncer Sümerbaş da okulun öğrencileri arasında Suriyeli ve ailelerinin maddi durumu kötü olan Türk çocukların bulunduğunu, zaman zaman özel şirketler ya da sivil toplum kuruluşlarına başvurarak, onların ihtiyaçları için destek istediklerini söyledi. Öz Orman İş Sendikası gibi sivil toplum kuruluşlarına, bu taleplerini geri çevirmeyerek destekte bulundukları için teşekkürü bir borç bildiklerini söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası