Ege Postası
Geri

Ortaokul öğrencileri, yeni bir matematik formülü buldu

Kayseri Özel Yelkenoğlu Koleji öğrencisi Zübeyir Alperen Doğan ve proje ortağı Çetin Şen Bilim Merkezi öğrencilerinden proje ortağı Ozan Orhun Gülbasan, yeni bir matematik formülü buldu. Öğrencilerin formülü, bölge birinciliği getirdi....
Ortaokul öğrencileri, yeni bir matematik formülü buldu
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri Özel Yelkenoğlu Koleji öğrencisi Zübeyir Alperen Doğan ve proje ortağı Çetin Şen Bilim Merkezi öğrencilerinden proje ortağı Ozan Orhun Gülbasan, yeni bir matematik formülü buldu. Öğrencilerin formülü, bölge birinciliği getirdi.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen Ortaokullar Arası Bu Benim Eserim Proje Yarışması bölge sonuçları açıklandı. Yelkenoğlu Koleji öğrencisi Doğan ve proje ortağı Gülbasan, matematiğe yeni bir formül kazandırdı. Öğrenciler, ‘kare sayılarının 8’e bölümüne göre, üçgen sayı cinsinden formülize edilmesi” ile ilgili yeni bir yöntem geliştirdiler. İki öğrenci, 7-9 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da Türkiye şampiyonu olmak için Kayseri adına yarışacak.

    Zübeyir Alperen Doğan ve Ozan Orhun Gülbasan, farklı yeniliklere imza atabilmek için bilimsel çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

    Yelkenoğlu Koleji Müdürü Yakup Peker de, okul olarak bütün alanlarda olduğu gibi proje çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Peker, “Öğrencimiz Doğan ve proje ortağı Gülbasan elde ettikleri bölge birinciliği ile gururumuz oldu. Ankara’daki Türkiye finalinde altın madalya bekliyoruz. Bu başarılı yavrularımızı yetiştiren ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası