Ege Postası
Geri

Oslo olmazsa başka yer de olur

Başbakan Erdoğan, Kürt sorununu çözmek için müzakereleri yeniden başlatılabileceklerini söyleyerek “Her an olabilir. Milletimin, ülkemin ve o anaların akan gözyaşlarının dinmesine vesile olacaksa biz bunu yaparız” dedi
Oslo olmazsa başka yer de olur
Haberler / Güncel
29 Eylül 2012 Cumartesi 09:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA-  Başbakan Erdoğan, Atv ve AHaber kanallarının ortak yayınına katılarak, gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan, terör sorununun çözümü için görüşmelerin yapılabileceğini belirterek, ”Biz milletçe şu üzümü yiyelim, şu çözümü yakalayalım istiyoruz. Yaptığımız iş bu” dedi.

* ‘İMRALI’DAN RESMİ MESAJ OLMAZ’: Erdoğan, terörist başı Öcalan’ın kardeşiyle yaptığı görüşmenin hatırlatılması ve “O görüşmeden size gelen resmi bir mesaj var mı'” sorusunun yöneltilmesi üzerine, şunları söyledi: ”Terör konusunda İmralı’nın bize herhangi bir resmi yazısı olmaz. Bunlar gayriresmidir. Kardeşinin İmralı’ya gidişinin ardından yaptığı bir açıklaması var. Kendilerinin ağabeyleriyle görüştürülemediği noktasında açıklamaları var. Öldüğüne dair bir haber yayılmak istendi. Böyle bir durum olmadığını gördü.”

* ‘NE DEDİĞİ BELLİ DEĞİL’: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun, “Öcalan’ın muhatap alınmasını içime sindiremiyorum” sözlerinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun nerede, ne zaman, ne dediği hiç belli olmuyor. Oslo’yla görüşmekten yana olduğunu, İmralı’da görüşmekten yana olduğunu söylüyor ’ama bunun içeriği önemli’ diyor. İçeriği de herhalde onunla planlayacak halimiz yok.”

* ‘OSLO SAMİMİYETSİZDİ’: “Maalesef Oslo görüşmelerinde özellikle samimiyetsiz bir yaklaşım görünce olayı bitirmek durumunda kaldık” diyen Erdoğan, Habur sürecinin, samimi yaklaşımlarının karşılığını bulmadığı bir süreç olduğunu ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz milletçe şu üzümü yiyelim, şu çözümü yakalayalım istiyoruz. Yaptığımız iş bu. Bunun için de risk alıyoruz. Bir şeylere rağmen bu adımı yapıyoruz ve bir şeylere rağmen de bunları yaptık. Şimdi yine yapılır m? Biz yine yaparız. Kılıçdaroğlu’na rağmen de yaparız, Sayın Bahçeli’ye rağmen de bunu yaparız.”

* ‘ZAMANLAMA MESELESİ’ “Neyi bekliyorsunuz'” sorusuna karşılık Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda zamanlama meselesidir, yani her an olabilir. Aynı şey, yani yurt dışında da görüşmeler noktasında, bu da olabilir. Oslo olmaz da başka bir yer olur. Eğer olması gerekiyorsa olur. Bu adımları atarız. Eğer bu işte bir çözüm olacaksa bölücü terör örgütünün silahı bırakması lazım. Silah bırakılmadığı sürece bir anlaşmanın sağlanması mümkün değil.”

* ‘BAŞKANLIĞI BİLMİYORLAR’: Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin başkanlık, yarı başkanlık ve partili cumhurbaşkanlığını bilmediğini ifade ederek, “Ben şahsen, faydalı olduğuna inanıyorum. Faydalıysa yapalım ama faydalı değilse yapmayalım. ’Bu illa böyle olsun’ diye bir ısrarın içinde değilim. Zaten biz, şu anda yarın başkanlık sistemi midir, başkanlık sistemi midir belli olmayan bir karmaşa içindeyiz” dedi.

  ‘Mahkûma eşle görüşme insani’

Erdoğan, cezaevlerinde aile görüşmelerinin nasıl olacağına ilişkin ayrıntıların sorulması üzerine, insani olduğu için bu konuda talimat verdiğini belirtti. Erdoğan, cezaevi kurallarına uygun hareket eden bir mahkum ya da tutukluya 4 ayı aşmayacak şekilde belli aralıklarla cezaevinin, cezaevi dışındaki mahallinde kurulacak, ihtiyaca göre banyosu, tuvaleti içinde olan yerde ailesiyle görüşmesine imkan verileceğini söyledi. Erdoğan, sürenin 24 saat de 48 saat de olabileceğini bildirdi.

 ‘Defter açıldı kolay kapanmaz’

Erdoğan, “gelecek hafta 28 Şubat ile ilgili medya sahipleri ve bazı üst düzey gazetecilerin tanıklığına başvurulacak olmasının” sorulması üzerine de ”Sadece medya sahiplerinin değil, bazı köşe yazarları çağrıldı. Çağırılmayan köşe yazarları da çağırılmalı. Patronların, gizli kalan gerçekleri söylemeleri lazım. Bugün söylemezlerse yarın muhakkak yine söyleyecekler, yine önlerine gelecek. Çünkü bu defter açıldı, kolay kolay kapanmaz” diye konuştu.

 Cuma’yı Kurtulmuş’la kıldı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı’nı AK Parti Genel Merkezi’nin karşısındaki Başyazıcıoğlu Camisi’nde AK Parti’ye katılan Numan Kurtulmuş ile kıldı. Erdoğan camiye Kurtulmuş ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ile yürüyerek geldi. Başbakan Erdoğan, namazın ardından Kurtulmuş ve İpek ile yine yürüyerek, AK Parti Genel Merkezi’nin karşısında bulunan çağ kebabıyla ünlü lokantaya gitti. Erdoğan’a namaz öncesi sohbet ettiği bir grup genç kehribar tespih hediye etti.

(Milliyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası