Ege Postası
Geri

Özdilek: Birlik ve beraberlik önemli; ama üretmek ondan da önemli

Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, birlik ve beraberliğin çok önemli; ama üretmenin ondan da önemli olduğunu söyledi. Özdilek, “Üretmeden, birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara gitmemiz mümkün değil.” dedi....
Özdilek: Birlik ve beraberlik önemli; ama üretmek ondan da önemli
Haberler / Ekonomi
15 Haziran 2013 Cumartesi 17:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, birlik ve beraberliğin çok önemli; ama üretmenin ondan da önemli olduğunu söyledi. Özdilek, “Üretmeden, birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara gitmemiz mümkün değil.” dedi.

    Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) geleneksel hale getirdiği ‘Ufku Zorlayanlar Programı’na konuşmacı olarak katılan Özdelik, girişimcinin işini geliştirmesi aynı zamanda verginin artırması, istihdam ve ihracat anlamına geldiğini kaydetti. Çarkın bu şekilde işlemesiyle ülkede huzur ve refahın olacağını dile getiren Özdilek, geçim sıkıntısı olmayan ülkelerde tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmeyeceğini ve herkesin birbirine destek olacağını vurguladı.

    Serbest piyasa ekonomisinin cumhuriyet yönetim biçiminde çok geliştiğini ifade eden Hüseyin Özdilek, “Gelişmiş ülkelere bakın. Hepsi serbest piyasa ekonomisi ile cumhuriyeti bütünleşmiş ülkelerdir. Gelişmekte olan ülkelerin çoğu da serbest piyasa ekonomisine ve demokrasiye inanmış. Geri kalmış ülkelerde hukuk, demokrasi ve serbest piyasa ekonomisi sıkıntısı çekiliyor.” diye konuştu.

    Tarım sanayi ve hizmet sektöründeki üretimin düzenli şekilde organize olması gerektiğini anlatan Özdilek, şöyle devam etti: “Organize olunursa verimlilik artar. Bugün kara sabanla tarlayı sürmeye kalkarsanız verim alamazsınız. Arazi traktörle sürülmeli, tohum doğru kullanılmalı, sulaması zamanında yapılmalı ve pazarlar iyi organize edilmeli. Kooperatiflerle genişleyerek ürün planlaması yapılırsa Türkiye’nin 780 bin kilometrekare topraklarında 12 milyar dolar olan tarım ihracatı, 85 milyar dolar olan Hollanda’ya yetişir. ‘Ben çiftçiyim, babamdan böyle öğrendim’ dememiz doğru olmaz. Bilgi ile yönetileceğiz. Gelişmiş olan ülkelerde çalışan nüfusun yüzde 10’u tarım, yüzde 40’ı sanayi, yüzde 40’ı ise hizmet sektöründedir.”

    Girişimcinin hedeflerini iyi koymasının gerektiğini aktaran Özdilek, kurumların vizyon ve misyonu üzerinde durdu. İşadamı Ahmet Zorlu’nun ilkokul mezunu; ama ‘Ben profesyonellerimin önünde gitmem. Yanında, sağında, solunda ve arkasında dururum.” dediğini hatırlatan Özdilek, “Bu çok güzel bir vizyon. Rahmetli Hacı Ömer Sabancı, çırçır fabrikalarında hamallık yaparak başlamış. Oğlu rahmetli Sakıp Sabancı’da mütevazi şekilde, eşek sırtında manifatura sattığı yılları unutmamış. Kitabında yer vermiş. Biz böyle bir geleneğin girişimcileriyiz. Önderlerimiz böyle. Vehbi Koç da aynı şekilde. Azmetmiş, bakkallıktan yetişmiş. Bugün Türkiye’nin en büyük sanayici ve işadamlarından biri. Aile şirketi olmasına rağmen halka açılarak ekonomiye çok büyük katkıda bulunuyor. Bir girişimci yola çıkarken önce kendinin, sonra çocuğunun, annesinin, babasının geleceğini maddi açıdan garanti altına almak için çalışır. Türk milletine o da yetmez. Akrabalara, yeğenlere, dayılara bile destek olmaya çalışır. Böyle bir ananeden örften geliyoruz. Bu da çok güzel.” şeklinde konuştu.

    Sanayici ve işadamlarının kazandıklarını Türkiye’nin emanet parası olarak gördüğünü açıklayan Hüseyin Özdilek, şunları söyledi: “Peki, niye çalışıyoru? Bugün burada 500 kişi beni dinlemeye gelmişse, yaptığı ve faydalı olan şeylerin neler olduğunu öğrenmeye gelmiştir. Bu bir saygınlıktır. Bu saygınlığa sahip olmak maddi değerlerin çok üstünde bir kazançtır. İnsanların buna şiddetle çok ihtiyacı var. Bu saygınlıkla insanlar yatırım yapar ve bir fabrika yetmez bir tane daha. Dünya malı yetmiyor m? Ama Hz. Muhammed’in (sav) söylediği gibi ‘İki günü birbirine eşit olan zarardadır’, ‘Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için’ diyor. Mustafa Kemal Atatürk’de ‘Tek bir şeye ihtiyacımız var. O da çalışkan olmaktır.” diyor. Ülkemizi bir an önce muhasır medeniyetler üzerine çıkarmak mecburiyetindeyiz.”

    Programın açılış konuşmasını yapan AGİD Başkanı Seyfettin Alpat ise 915 üye ile faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Ufku Zorlayanlar Programı’nın AGİD’in en önemli etkinliklerinden biri olduğunu belirten Alpat, “Sektörlerinde lider konuklarımız bizlere iş hayatındaki çok değerli deneyimlerini, bilgilerini, edindikleri tecrübelerini ve iş hayatıyla ilgili bazı ipuçlarını aktarıyorlar. Bu değerli bilgiler doğrultusunda biz işadamlarının iyi analiz yaptıktan ve kendimize uyarladıktan sonra hayata geçirmemiz bizler için doğru bir adım olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

    Daha sonra günün anısına AGİD Başkanı Seyfettin Alpat, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’e plaket takdim etti. Toplantıya Vali Hüseyin Avni Coş, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, İl Müftüsü Arif Gökçe, KOSGEB Başkanı Hamit Sucu, ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, ATO Başkanı Atilla Menevşe, ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ile çok sayıda işadamı katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası