Ege Postası
Geri

Özgün:“Biz evin içine havlamayız”

CHP’den istifa ederek bağımsız aday olan Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, kendisini eleştiren CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çok sert tepki gösterdi. Özgün, “Kocaoğlu geldiğinden günden beri AKP’yi eleştirmiyor. AKP’li siyasetçilere bakanlara karşı tek bir cümlesi yok. Ama CHP’nin il başkanına, belediye başkanına milletvekillerine ağzı alınmayacak küfürler, laflar etmiştir. Nede? Kocaoğlu evin içerisine dönük davranmayı bir yaşam modeli olarak sürdürüyor. AKP’ye laf söyleme yüreği ve cesareti yok” dedi.
Özgün:“Biz evin içine havlamayız”
Haberler / Yerel Politika
3 Mart 2014 Pazartesi 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bugün Menderes’de Belediye Başkanı Ergun Özgün’e yönelik sözler tartışma yarattı. Kocaoğlu’nun eleştirilerine ise Özgün’den jet yanıt geldi. Menderes Bağımsız Belediye Başkanı adayı Özgün, “Bir defa insanların ne kadar belediye başkanlığı yapacağına Kocaoğlu mu karar veriyo? Acaba bu misyonu nereden edinmi? Demek ki, ‘belediye başkan adaylarının kimin olacağına karışmıyoruz’ derken doğru konuşmamış. Tayin ve atama misyonunu görevini üstlenmiş. Menderes’e Özgün’ün yaptıklarını Kocaoğlu gelsin Mendereslilere sorsun. Benim yaptıklarımla onun yaptıkları teraziye bile konmaz. Menderes’e okulu beraber yaptık. Okulu yerini birlikte belirleyip, inşaatı, donanımı yaptık. Buranın ihtiyaçları hala belediyemiz tarafından karşılanıyor. İyi ki Menderes belediyesi bu projeyi hazırladı. Yoksa Kocaoğlu’nun Menderes’le ilgili kuracak tek bir cümlesi olmazdı. Bugün tek bir cümle kuruyorsa bunu da benim sayemde kuruyor” dedi.

ÜZERİME ALINMIYORUM
Kocaoğlu’nun, “Belediye başkanlığı meslek değildir. Ticaret yeri, geçim kapısı, koltuğa yapışmak değildir” ve “Şu mahallenin evini yıkacak, yakacak diye kara mizah ile oy alınmaz. Kimin evi yıkılmış” şeklindeki sözlerine yanıt veren  Özgün, şunları söyledi:

“Kendisi ile ilgili bir şeyler tarif ediyor. Herhalde arkadaş çevresi ile birlikte yaptıkları işlerin tarifini yapıyor. Üzerime alınmıyorum. Kocaoğlu kimlerin evini yıktığını bilmiyor m? Kanser hastası, yeni doğum yapmış insanların evini yıktın. Ne yaptığını bilmez bir durumdaysa vah haline. Bu evler Kocaoğlu tarafından yıkıldı. Ben de Kızılay’dan çadır aldım. İnsanları orada yaşattım. Yeni doğan bebeklerin o şartlar altında hastalıklara kapılmaması için sağlık servisi yaptırdım. İnsani bir şey yaptım. Onun tarifini yapmak burada yaşayanlara düşer. Söylediğim sözlerin nereye gittiğini çok iyi bilirim. O yüzden herkes ağzından çıkan lafı kulağı duysun. Kocaoğlu geldiğinden bu yana hep kendi partililerini eleştiriyor ama AKP’ye karşı tık yok. Ama CHP’nin il başkanına, belediye başkanına, milletvekillerine ağzı alınmayacak küfürler, laflar etmiştir. Nede? CHP’li olma ahlakı bizlere onun hak ettiği lafları söylemenin önüne engel olmuştur. Biz evin içine havlamayız. Biz siyasetin rakip gördüğümüz insanlarla çatışırız, yarışırız. Kocaoğlu evin içerisine dönük davranmayı bir yaşam modeli olarak sürdürüyor. AKP’ye laf söyleme yüreği ve cesareti yok”

KOCAOĞLU NE DEMİŞTİ
CHP'li Kocaoğlu Menderes’de yaptığı konuşmada, “Değişim zorunluluğunda kalıp değiştirdiğimiz, bağımsız aday bizim için 'Menderes'e şunu getirecek, bunu getirecek' diye propaganda yapıyor. Bunlar ayıp şeyler. 15 sene belediye başkanlığı yapmış birisine bunu yakıştıramıyorum. Karalama yaparak siyaset olmaz. Bana daha önce dedik ki ‘burada sanat okulu yok’. Ve yüzde 95'ini vererek okul yaptık. Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bütün bu asfaltlar, altyapılara desteği büyükşehir verdi. Ama onun için vermedi. Menderes halkı için verdi. Belediye başkanlığı meslek değildir. Ticaret yeri, geçim kapısı, koltuğa yapışmak değildir. Koltuk seninle değil Menderes seninle kaimdir. Biz hepimiz faniyiz. Menderes asırlardan beri var. Kimler geldi, kimler geçti. Kimseye koltuk baki kalmaz” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası