Ege Postası
Geri

Özgür Özel, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı: 'O gece siyasi parti ayrımı yoktu'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.
Özgür Özel, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı: 'O gece siyasi parti ayrımı yoktu'
Haberler / Politika
15 Temmuz 2024 Pazartesi 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel15 Temmuz darbe girişimi gecesinde, TBMM'de yaşananları anlattı. 

Habertürk canlı yayınında konuşan Özel, şu açıklamalarda bulundu: 

"Burası Meclis, Meclis demek halkın iradesi demek. Anayasa'ya göre seçimlerin yapıldığı, o seçim sonuçlarına göre kendiliğinden toplanan bir Meclis'teyiz. Halkın iradesi neyse onun üstünde hiçbir şey olmaması gerekir. Bütün darbecilerin hedefi hep Meclis olmuştur. Rahmetli Kamer Genç, 'bunlar bir gün başınıza bela olur' demişti. O günlerde devletin elindeki istihbarata göre bunlar bir darbeye kalkışabilirler bilgisi vardı. 33 bin subay vardı, 11 bini FETÖ'cülükten ordudan atıldı. 100 kurmay subaydan 84'ü terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlıydı.

Bunlar sistematik bir şekilde yıllardır bugüne hazırlanıyormuş. Askeri Şura yaklaşıyordu ve bunlar planlarını öne çekti. Gece 3'te yapacakları darbeyi bir subayın MİT'e ihbarda bulunmasıyla saat 21'e çektiler. Bunlar bir gün Cumhuriyet yönetimini devirip yerine FETÖ'yü getirmek için hazırlık yapıyordu. 2015 MİT raporu var, o raporda Mehmet Dişli'nin ihraç edilmesi gerekiyor deniliyor ama gereği yapılmıyor.

O gün Meclis kapalıydı. Ben o gece milletvekili arkadaşlarıma partide toplanalım diye mesaj attım. Bizim Meclis'i açmamız lazım dedim. Ben Meclis'i açan değil Meclis'in açılması fikrini ortaya atan kişiyim. Meclis'i Meclis Başkanı açtı çağrı yaptı. Biz gidip direnelim dedik. Meclis'e giderken gidelim demokrasiye sahip çıkalım, zaman zaman partimize ithamlarda bulunulmuştu. Ama o gece siyasi parti ayrımı yoktu. Meclis Başkanı Divan'a çık deyince, AK Partili Aydoğdu'dan ceketini aldım üzerimde o gün ceket yoktu. Seçilmiş parlamentonun hükümetin arkasındayız dedik."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası