Ege Postası
Geri

Özgür Özel 'Büyük Emekli' Mitingi'nde seslendi: Şimşek'e 'Gulyabani' benzetmesi!

CHP, Ankara’da 'Büyük Emekli Mitingi' düzenledi. Mitingde vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i 'Gulyabani'ye benzetti. Özel, burada yaptığı konuşmada "Başımızda bir gulyabani var, IMF’nin hayaleti aramızda dolaşıyor. Mehmet Şimşek, gulyabanini al git buradan. Mehmet Şimşek, bu Gulyabani'ni al, Saray'a götür. Emeklinin yakasından insin, birazcık da zenginlerden alsın." dedi. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ve İzmir örgütü de Tandoğan Mitingi'ne katılarak, emeklilere destek verdi.
Özgür Özel 'Büyük Emekli' Mitingi'nde seslendi: Şimşek'e 'Gulyabani' benzetmesi!
Haberler / Politika
26 Mayıs 2024 Pazar 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Tandoğan Meydanı’nda “Büyük Emekli Mitingi” düzenledi.

CHP lideri Özgür Özel Ankara Tandoğan meydanında emeklilerle bir araya geldi.

Özel'in konuşmasından satır başları şöyle:

'BİR EMEKLİ MAAŞINA SİZLERİ MECBUR EDENE YAZIKLAR OLSUN'

Biz bu yılın başında açıklanan emekli maaşları yaklaşan felaketi gösteriyordu. 19 Ocak günü CHP’nin genel merkezinde 100 kişi beraberdik. Konuştuk, dertleştik. O gün sizlere söz verdim. Dedim ki her konuşmada bu adaletsizliği dile getireceğim. 105 meydanda kürsüye çıktım. Mikrofonu elime aldım. Emeklilerin derdini sorununu dile getirdim. Biz o meydanlarda sizlerle birlikte Türkiye İttifakı’nı kurduk. Kendi meselenize sahip çıktınız. Bütün Türkiye sizleri duydu, konuştu. İşte bugün iğne atsan yere düşmüyorsa sizlerin sayesinde. Hoş geldiniz, hoş geldiniz, hoş geldiniz. Dünyanın en acıklı şarkısını nasıl söylüyorlar. 10 bin lirayı duyuyor musunuz. dünyanın en büyük korusunun söylediği en acıklı şarkıdır bu. Biz bundan sonra emeklinin sorununu çözmezseniz meydanlar bizimdir sokaklar bizimdir. Bu sesi ya duyacaklar ya da söz verdiğim gibi mutlaka duyuracağım. Hakkınızı söke söke alacağım. Bu iktidar 2024 yılının emekli yılı ilan etti. 1 Ocak’ta verilecek maaşı 10 bin lira diye belirttiler. İngilizceye Almancaya tercümesi olmayan bir emekli maaşına sizleri mecbur edene yazıklar olsun.

Resim

‘EMEKLİ OLUNCA MAAŞ YARIYA İNİYOR’

Hans’ın yaşadığı hayatı Hasan’dan esirgeyenlere yazıklar olsun. Şimdi diyorlar ki yaz aylarında toplam kapasitesi 65 bin KYK yurdunu emekli misafirhanesi yapacaklarmış. emekli ‘Açım’ diyor bu ‘Git tatil yap’ diyor. Hiçbiri gidemez çünkü emekliler yurtta kalma derdinde değil kirasını ödeme derdinde. Yazıklar olsun bu düzene. değiştireceğiz bunu. Türkiye'nin dört bir yanına geldim. Size iki şeyden bahsettim. İlki bu iktidar geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Sizinle hiç ilişmese bugün 17 bin liradan 26 bin lira maaşınız olacaktı. 10 bin liraya düşürenlerden hesap soracağım. Bu iktidar geldiğinde en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi on bin lira iki buçuk altın almıyor. Her birinizin her ay 5.5 çeyrek altını alıp kaçan bir düzen var. Sesinizi duymazlarsa onlardan hesabı ilk sandıkta soracaksınız. Burada emeklilerin dışında bir de emekli olamayanlar var ve staj ve çıraklık mağdurları var. Aramızda mavi bereleri ile hepimiz için canlarını ortaya koyan emekli astsubaylar var. Astsubaylar emekli olamıyor. Çocuk okuyor, ev kira. Emekli olunca maaş yarıya iniyor. Emekli olamıyor. Yaşı dolduğunda da sefalete sürükleniyor.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

CHP bir yandan da çözüm önerilerini dile getiriyor. Şimdi buradan Erdoğan’a, Bahçeli’ye bir çağrıda bulunuyorum. 15 madde el birliğiyle yapacağız. Var mısınız?

-En düşük emekli maaşının asgari ücretten az olamayacağınız yasaya bağlayalım.

-İntibak yasası çıkararak 2000 öncesi ayrımları ortadan kaldıralım.

-İlaç katkı payları, muayene ücretlerini ortadan kaldıralım.

-Emeklilere sendikal özgürlük tanınmalı. Kapatma davaları derhal çekilmelidir.

-Emekli bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır.

-Emekli kart çıkarılmalı. Doğalgaz, su faturalarında yüzde 50 oranında indirim yapılmalıdır.

-65 yaş üstü ulaşım sorunu asla bir defa hiçbir emeklimizi rencide etmeyecek şekilde devletin cebinden çözülmelidir

-Emeklilerin kredi ve kredi kartları borçları bütün faizleri silinerek 5 yıla bölünmelidir.

Vergide adalet sağlanmalı ve herkesten gelirine göre vergi alınmalıdır.

Gelin bu sorunları hep birlikte çözelim. Emeklimizin elini havada bırakmayın. Biz size el uzatıyoruz bu eli havada bırakmayın.

CHP'NİN İKTİDAR OLDUĞUNDAKİ EMEKLİ VAADİ

Geçen seçimde emeklilerden en çok oy alan oldu. Türkiye’nin birinci partisi olduk. İlk genel seçimde CHP’yi iktidar yapacağız. Biz bu seçimleri kazanacağız. Buradan ilk seçim vaadimizi açıklıyorum. İlk 100 gün içinde yasal düzenlemeler derhal tamamlanıp emekli maaşı ilk olarak asgari ücret seviyesine sonrasında bir buçuk asgari ücret seviyesine getirilecektir. Emeklinin ekonomisi normalleşmeden Türkiye normalleşemez."

İZMİRLİ SİYASİLER YALNIZ BIRAKMADI

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ve İzmir örgütü de Tandoğan Mitingi'ne katılarak, emeklilere destek verdi.

İşte o isimler:

Resim

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu:

"Emeklilerin 'Onurlu Yaşam Hakça Paylaşım' talebi için bugün Tandoğan Meydanı'nda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel liderliğinde 'Büyük Emekli Mitingimizi' gerçekleştirdik. Emeklilerin sesini duyurmak ve haklarını savunmak için mücadelemizi sürdüreceğiz! "

Resim

CHP Başkan Yardımcısı, Grup Sözcüsü ve İzmir milletvekili Deniz Yücel:

"Ömrünün en güzel yıllarında bu ülkenin kalkınması ve gelişmesi için emek vermiş, alın teri dökmüş, sonunda da rahat bir emeklilik hayatı bekleyen yurttaşlarımızın yaşadığı hayal kırıklığına ve ızdıraba itiraz ediyoruz! Emeklilere hak ettikleri insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlamak için Tandoğan Meydanı'ndayız!"

Resim

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan:

"Ankara Tandoğan’da büyük emekli mitingindeyiz. Emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak!"

Resim

CHP PM Üyesİ ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan:

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in çağrısıyla Tandoğan Meydanı'nda ülkemizin dört bir yanından gelen emeklilerimizin hakkını aradık, onlara ses olduk. Yoksulluğa mahkum edilen emeklilerimizin insanca yaşayabilmeleri, yıllarca çalışarak hak ettikleri değeri görebilmeleri için yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Resim

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat:

"Emekliler tek yürek, haklarını istiyor. Emekliler kazanacak! #EmekliAnkaradaTekYürek"

Resim

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın:

"Bugün partimizin düzenlediği Büyük Emekli Mitingi'ne katıldık. Emeklilerin örgütlü mücadelesi mutlaka başarılı olacak. Partimiz emeklilerin insanca yaşam mücadelelerinde hep yanlarında olacak."

Resim

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu:

"Emekli ve emekçi için bugün Ankara Tandoğan’da #BüyükEmekliMitingi’ndeyiz. Ömrü boyunca çalışmış, sonunda da hayatı cehenneme çevrilmiş emeklilerle beraber onurlu ve hakça bir yaşam için haykırıyoruz; Gün, emeklinin hakkını alma günüdür! O Pazar, bu Pazar! Emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak!"

Resim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay:

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve ülkemizin dört bir yanından gelen yurttaşlarımızla birlikte Ankara'da düzenlenen Büyük Emekli Mitingi'ne katıldık. Tüm alanlarda yurttaşlarımızın sesi olmaya, güzel ülkemizde hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşmalarını sağlamak için mücadele vermeye ve yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Resim

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit:

"Partimizin önderliğinde Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen büyük emekli mitingine katıldık. Parti büyüklerimiz ile biraraya geldik. Hakkı yenen, adeta açlığa mahkum edilen emeklilerin yanındayız."

Resim

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay:

"Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda Büyük Emekli Mitingindeyiz."

Resim

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin:

Hakça bir düzeni inşa etmek için Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda Büyük Emekli Mitingindeyiz. Genel Başkanımız Sayın @eczozgurozel ’in çağrısıyla, Genel Başkan Yardımcımız @erhanadem51, Ordu Milletvekilimiz @Seyit_TORUN , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın @drcemiltugay, sosyal demokrat belediye başkanlarımız ve binlerce emekli vatandaşımızla bir aradayız.

Resim

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman:

"Onurlu Yaşam, Hakça Paylaşım! Milyonlarca emeklinin sesi olmak için Tandoğan Meydanı'nındayız... Genel Başkanımız Özgür Özel'in önderliğinde onurlu ve hakça yaşam isteyen her yurttaşın sesi olmaya devam edeceğiz. #büyükemeklimitingi #CHP"

Resim

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız:

"Emeklilerimize destek için Tandoğan'daydık. "Hakça bir yaşam, huzurlu bir emeklilik" talebiyle ülkemizin dört bir yanından Tandoğan Meydanı'na gelerek sıkıntılarını haykıran emeklilerimize destek olmak amacıyla Büyük Emekli Mitingi'ne katıldık. Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel liderliğinde, sosyal devlet anlayışını yerelde ve genelde egemen kılarak emeklilerimize rahat bir nefes aldıracağız."

Resim

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun:

"Onur Yaşam, Hakça Paylaşım! Partimizin Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlemiş olduğu Büyük Emekli Mitingi’ne katıldık. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde emekli yurttaşlarımızın sorunlarını çözecek, içerisinde bulundukları ekonomik ve sosyal darboğazı ortadan kaldıracağız."

Resim

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu:

"Genel Başkanımız Sn @eczozgurozel çağrısıyla, Partimizin Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleşen Büyük Emekli Mitingi'ne katıldık. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek “onurlu bir yaşam, hakça paylaşım” için haykıran emeklilerimizle bir aradaydık. Zorlu hayat şartlarında ayakta kalmaya çalışan emeklilerimizin hak ettikleri yaşam standartlarına bir an önce sahip olmaları için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz."

Resim

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli:

"Bugün, milyonlarca emeklimizin haklarını savunmak için Ankara Tandoğan Meydanı'nda bir araya geldik. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in çağrısıyla bu haklı mücadeleye katıldık. Milyonlarca emeklinin yanında dimdik durduk ve hakları için sesimizi yükselttik. Asgari ücretin altında maaş alan emeklilerimizin maddi manevi sıkıntı içinde olduğunu biliyoruz. Emeklilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak ve hak ettikleri yaşam kalitesini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Çeşme belediyesi olarak açlık seviyesi altında yaşamaya mahkum edilen emeklilerimizin her daim yanında olacağız. Bu mücadelede, asgari ücretin altında kalan emekli maaşlarının yetersizliğini vurgulamak ve bu durumu düzeltmek için birlikte hareket ediyoruz. Emeklilerimizin insanca yaşayabileceği bir gelir düzeyine ulaşmaları için kararlılıkla mücadele ediyoruz."

Resim

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel:

"Ankara’daki büyük emekliler Mitingine katılarak verdiğimiz mücadelenin göstergesini aylar önceden hayata geçirdiğimiz Emekli Efeslim kartın bugün daha çok önem taşıdığını görmenin gururuyla... Bugün, bu kartın daha da önemli hale geldiğini görmekten gurur duyuyoruz. Emeklilerimizin yanında olacağımıza söz vermiştik ve sözümüzü tuttuk. Zorlu ekonomik koşullarda emekli yurttaşlarımıza destek olduk, olmaya da devam ediyoruz."

Resim

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay:

"Ankara'da Büyük Emekli Mitingimizdeydik... Emeklilerimizin enflasyona ezilmedikleri, haklarını alabildikleri ve insanca bir hayat yaşayabildikleri aydınlık yarınlar için kentlerimizde ve ülkemizde omuz omuza yürüyerek, mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz..."

Resim

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık:

"CHP Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen Büyük Emekli Mitingi’nde, açlığa, sefalete mahkum edilen emeklilerimizin sesi olduk. Yıllarca ülkemiz için çalışan emekliler, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hakkını alacak. Adil bir düzen, onurlu bir yaşam ve hakça paylaşım için mücadelemiz sürecek.@eczozgurozel #büyükemeklimitingi"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası