Ege Postası
Geri

Özgür Özel, İzmir'de Zübeyde Anne'yi ziyaret etti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü dolayısıyla İzmir'e geldi. CHP Lideri Özel, Karşıyaka'da anıt mezarı bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı kabri başında ziyaret ederek mezarına karanfil bıraktı. Özel, "Biz Türkiye ittifakıyız" diyerek yaptığı konuşmada, Cumartesi Annelerini, Şehit Annelerini, Diyarbakır Annelerini, Sinan Ateş, Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Tayyip Olçok, Gülistan Doku, Filenin Sultanları'nın annelerini arayarak 'Yalnız değilsiniz' mesajı verdiğini ifade etti.
Özgür Özel, İzmir'de Zübeyde Anne'yi ziyaret etti!
Haberler / Politika
12 Mayıs 2024 Pazar 17:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın kabrini ziyaret etmek için İzmir’e geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zübeyde Hanım'ın Karşıyaka'daki anıt mezarına giderek kırmızı karanfil bıraktı ve mezarı başında dua okudu. 

CHP Lideri Özel'e, CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, İzmir ilçe belediye başkanları, Manisa ilçe belediye başkanları, Ege Bölgesi’nin CHP il başkanları, CHP ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Özgür Özel'in konuşmasından satır başları:

"EN BÜYÜK DEVRİMCİYİ DÜNYAYA GETİRMİŞ"

"Türkiye Cumhuriyeti ve partimizin kurucusu Atatürk'ün annesine ev sahipliği yapan Cumhuriyet kenti İzmir'de, Karşıyaka'da sizlerleyiz. Arkamızdaki toprak bu dünyanın görmüş olduğu en büyük devrimciyi dünyaya getirmiş, yetiştirmiş ve kazandırmıştır. Zübeyde Anne olmasaydı, makam mevki sahiplerinin hiçbiri olmazdı. Bağımsız, çağdaş bir Cumhuriyet hüküm sürmezdi. Atatürk, 'Burada yatan annemin kaybına, eziyetin, zorlamanın milleti felaket çukuruna götüren bir keyfi idare sebep olmuştur. Annemin kaybından çok üzgünüm ama anamız vatanı yok olmaya getiren idarenin yokluk mezara gömülmüş olduğunu görmektir. Annem toprağın altında ama milli hakimiyet sonsuz dek devam edecek. Beni teselli eden budur" demiştir.

"CUMHURİYET'İN DEĞERİNİ BİLECEĞİZ"

Atatürk haklıdır, annesi keyfi idarenin iyi yönetememesi sebebiyle sağlığından olmuş ve tedavi olamamıştır. Keyfi idarenin değişmesi, tek adam rejiminin değişmesi, halkı tebaa gören rejim yerine herkesin halk için eşit haklara sahip yurttaşların sağlık, barınma hakkı için çalıştığı, egemenliğin millette olduğu Cumhuriyetin varlığı Atatürk'ü teselli etmiş. Anne acısını yüreğinde almış, yerine huzur vermiştir. O yüzden Cumhuriyetin değerini bileceğiz, devrimlere sahip çıkacağız. Halk egemenliğinin her şeyden üstün olduğu hatırlayacağız.

"EMEĞİN VE ANNELERİN GÖZYAŞININ RENGİ OLMAZ"

"Cumhuriyetin kazanımlarının ayrı ayrı kıymetini bileceğiz. Devrimlerine her birisini ayırmadan ayrı ayrı sahip çıkacağız. Ve halk egemenliğinin, demokrasinin her şeyden üstün olduğunu bir kez daha hatırlayacağız. Pek çok kez söyledim. Iki şeyin rengi olmaz. Alın terinin rengi yoktur. Alın terinin mezhebi olmaz. Irkı olmaz. Cinsiyeti olmaz. Ve en değerli şeydir. Bir diğeri de annelerin gözyaşının rengi olmaz. Annenin gözyaşının türkü olmaz, Kürdü olmaz. O yaşın durması icap eder.

"ŞEHİT ANNELERİNİ VE DİYARBAKIR ANNELERİNİ ARADIM"

Bugün şehit annelerimizi aradım. Bugün Diyarbakır annelerini aradım. Bugün Cumartesi Annelerini ayırmadan hepsini aradım ve hepsine dedim ki "Bugün sizin için zor bir gün". Ama ben hem kendi ailem adına hem de Türkiye'nin en büyük en köklü ailesi Cumhuriyet Halk Partisi ailesi adına evlatlarınızdan uzak içinizde yara, özlem hissettiğiniz bugün de buruk hissetmeyin. Diyarbakır annelerinin de Cumartesi Anneleri'nin de şehit annelerinin de ailesi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Hepimiz sizinle birlikteyiz.

"GÜLİSTAN DOKU'NUN, BERKİN'İN, ABDULLAH TAYYİP'İN, ALİ İSMAİL'İN ANNESİNİ ARADIM"

Bugün Tunceli'de kaybolan kızı Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku'yu aradım. "Anneciğim" dedim. "CHP ailesi senin arkandadır ve adalet aramanda senin yanındadır". Bugün Berkin Elvan'ın annesini aradım. "Cumhuriyet Halk Partisi ailesi senin ailendir. Berkin'in, evladımızın kaybı, hepimizin yüreğinde yaradır".  Çorlu tren kazası annelerinin ve annesiz kalmış evlatlarını Anneler Günü'nde Türkiye'nin en büyük ailesi yanınızdadır. Bugün Abdullah Tayyip Olçok'un annesi aradım.15 Temmuz gecesi öldürülen evladının arayamadığı Nihal Olçok'u hepiniz adına ben aradım. Ve şunu söyledim. "Bu ülke Berkin Elvan'la, Abdullah Tayyip Olçok'a, birlikte yas tutmadan birlikte olamaz. Biz ikisinin yasını birlikte tutanlarız. Bugün Ali İsmail Korkmaz'ın annesi, Emel Korkmaz'ı aradım.

"BİRLİKTE YAS TUTMADAN OLMAZ"

Bütün Gezi'de kaybettiklerimizin anneleri adına. Gezi'yi şeytanlaştıranlar bir yana, dünyanın en barışçıl ve en çok çevre odaklı yaşam biçimine yaşam biçimine müdahaleye itiraz eden, ağaçları koruyan, Atatürk Kültür Merkezi'ni koruyan, kente karşı suç işlenmesinin karşısında duranların hayatını kaybedenlerinin annelerini aradım. Ve bugün annesiyle birlikte olan Vera'nın babasının yanında olmamasından duyduğu hüznü paylaşmak için Meriç Kahraman'ı aradım. En yakın zamanda onların babalarına kavuşmasını böyle mutlu günlerin acı içinde geçmemesini temenni ettim.

"SİNAN ATEŞ'İN ANNESİNİ ARADIM"

Cumartesi annelerinden Maside Ocak'ta konuştuktan hemen sonra bir başkasını daha aradım. Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'i. Sinan Ateşin eşi Ayşe Ateş'i aradım. Dedim ki "Türkiye'nin en büyük ailesi hiçbir zaman siyaseten ortak düşünmediğimiz evladınızın artık ailesidir. Sinan Ateş'in adalet arayışı onun için bizim mücadelemizdir" dedim. Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe'den, Diyarbakır annelerini temsilen Ayşegül Biçer'e kadar. Vaktim yettiğince imkanım oldukça ulaşabildiğim bütün anneleri ayrı ayrı aradım. Ve dedim ki "sizin acınız sizin yasınız bizim yasımızdır.

"BİZ TÜRKİYE İTTİFAKIYIZ"

Ayrıca birisini daha aradım. Voleybol milli takımımızın kaptanı çok değerli Eda Erdem'i. Kendisi de anne olan Eda Kaptan'ı aradım. Anneler Günü'nü kutladım. Eda Kaptan'ın Annesinin Anneler Günü'nü kutladım. Antalya'ya birlikte gidiyorlardı. Bütün kadın voleybol takımımızdan anne olanların Anneler Günü'nü kutladım. Ama hepsinin annesini bize, cumhuriyetin, dünya şampiyonu olmuş. Cumhuriyet'in Yüzüncü yılında biz başaramadık. Onlar başardı. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan kadın voleybol takımımızın her birisinin annelerini ayrı ayrı kutladım. Hayatta olmayanlara bir kez daha rahmet diledim. Biz Filenin Sultanları kazanınca hep birlikte sevinenleriz. Biz milli takım gol atınca hep birlikte ayağa fırlayanlarız. Biz bu ülkede yaşayan seksen altı milyonu hiçbir fark ayırmadan kucaklayan Cumhuriyet Halk Partilileri ve biz hep birlikte onlarla birlikte Türkiye ittifakıyız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Zübeyde Hanım'ın evladının emanet ettiği Cumhuriyet"

BAŞKAN TUGAY: İZMİR'İN BAĞRINA EMANET EDİLMİŞ

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu özel günde, Anneler Günü’nde ziyaretinizle bizleri onurlandırdınız. Her Anneler Günü’nde, bize anneleri hatırlatan her günde, onun manevi huzurunda defalarca toplandık. Her defasında ona ve onun bize armağan ettiği o büyük kahramana Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygımızı minnetimizi defalarca dile getirdik. Bugün yine Anneler Günü, annelerimizin günü. Onlara duyduğumuz saygı, sevgi ve minnetimiz; daimi ve sonsuzdur. Zübeyde Annemizin manevi huzurunda Türkiye’mizin tüm annelerine bu saygıyı ifade etmek için bir aradayız. Zübeyde annemiz ömrünün son bir ayını Karşıyaka’da sağlık problemleri nedeniyle geçirmiş ve hayata gözlerini burada yummuştur. Hemen ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle buraya defnedilmiş ve İzmir’in bağrına emanet edilmiştir. Bizim için bu kutsal emaneti bugüne kadar korumak ve yerine getirmek bir görev olmuştur. En önemli görevimizin olan Cumhuriyet’imizin değerlerini savunurken, ona mutlaka eşlik etmesi gereken kadın haklarının savunucusu olmamız gerektiğini her zaman hatırlıyoruz. Kadınlarımız, annelerimiz bizler için birer kahramandır. Ülkemiz için yaptıkları fedakarlık, tıpkı Zübeyde Annemizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bizlere armağan etmesi gibi bu ülkenin tüm evlatlarını bize armağan etmelerindendir. Biliyoruz ki bu ülke, annelerimizin vicdanları huzur bulduğu zaman gerçekten aydınlığa erişmiş olacaktır. Son nefesimize adar mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN ÜNSAL: ZÜBEYDE HANIM'A NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım’ın kabri başındayız. Bu ülkeyi esaretten kurtararak hepimize aydınlık bir gelecek bırakan bir evlat yetiştiren Zübeyde Hanım’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Karşıyaka hem sahiplendiği değerlerle Atatürk’ün, hem de onun kutsal emaneti Zübeyde Hanım’ın yeridir. Bize bıraktığı bu değerlere sonsuza kadar sahip çıkacağız. Yüreğinde annelik duygusu taşıyan tüm kadınlarımıza ve hayata gözlerini yummuş tüm annelere minnet borçluyuz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası