Ege Postası
Geri

Özgür Özel: Kooperatifçilikten belediye başkanı, il başkanının tutuklu olduğu nerede görülmüş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Tabii ki bir yandan baktığınızda Esenyurt'ta 30 bin tane konut mağduru yaratmışlar. Millet derdini anlatacak yer bulamıyor. Ve tamamı AK Partili siyasi aktörlerin kusuru var. Bir tane soruşturma açılmamış. TOKİ mağdurları derdini anlatacak makam bulamıyor ayrı ayrı şeylerde. Buralarda bir tane soruşturma açılmamış. İzmir'de iyi niyetle kurulmuş, ön ayak olunmuş bir kooperatifin kimi daha süresi dolmamış, kimi belli aksaklıklardan dolayı olmuş ama ilerleyen ve iyi niyet protokollerinin yaptırdığı bir yerde kooperatifçilikten belediye başkanı, il başkanının tutuklu olduğu nerede görülmüş? Türkiye'nin pratiğinde kooperatiften ceza alan falan kimse yok böyle şeylerden gerçekten. Bir ara dolandırıcılık dediler. Hadi dolandırılan diyelim ki kooperatifler, dolandıran nerede? Hepsinin MASAK raporları alınmış ama bir tanesi dosyada yok çünkü tertemiz çıkmış." diye konuştu.
Özgür Özel: Kooperatifçilikten belediye başkanı, il başkanının tutuklu olduğu nerede görülmüş
Haberler / Politika
5 Ekim 2025 Pazar 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün partisinin Bolu’da yapılan milletvekili kampını takip eden basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Özel’e; Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Murat Emir ile Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut eşlik etti.

Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e gönderme yaparak "Bedava ev vereceğiz diyenleri bir daha gören duyan olmadı. İzmir'de TOKİ'den bile iyi olacak dedikleri proje hüsran oldu. İnsanlarımızın parasını aldılar, sonra yüz üstü bıraktılar. Şimdi mahkemede bunun hesabını veriyorlar" ifadelerine yanıt verdi.

“Kooperatifçilikten belediye başkanı, il başkanının tutuklu olduğu nerede görülmüş

Tabii ki bir yandan baktığınızda Esenyurt'ta 30 bin tane konut mağduru yaratmışlar. Millet derdini anlatacak yer bulamıyor. Ve tamamı AK Partili siyasi aktörlerin kusuru var. Bir tane soruşturma açılmamış. TOKİ mağdurları derdini anlatacak makam bulamıyor ayrı ayrı şeylerde. Buralarda bir tane soruşturma açılmamış. İzmir'de iyi niyetle kurulmuş, ön ayak olunmuş bir kooperatifin kimi daha süresi dolmamış, kimi belli aksaklıklardan dolayı olmuş ama ilerleyen ve iyi niyet protokollerinin yaptırdığı bir yerde kooperatifçilikten belediye başkanı, il başkanının tutuklu olduğu nerede görülmüş? Türkiye'nin pratiğinde kooperatiften ceza alan falan kimse yok böyle şeylerden gerçekten. Şey deniyor mesela: Bir ara dolandırıcılık dediler. Hadi dolandırılan diyelim ki kooperatifler, dolandıran nerede? Hepsinin MASAK raporları alınmış ama bir tanesi dosyada yok çünkü tertemiz çıkmış. Böyle acayip bir durum var. Ama yine de o kadar kötü bir pratik yaşatıyor ki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir'deki iddianamenin yazılmasına, ağırlıklı tutuksuz yargılama olmasına yakın tarihi duruşma günleri verilmesine kıymet biçer durumdayız. Anadolu yakası için şimdiden bir şey söylemek istemem. Ama başta dediğim gibi duyumları doğrulayan endişeleri körükleyen bir iş yaptıkları da kesin.”

 

Erdoğan'dan İzmir çıkışı: TOKİ'den iyi olacak dediler, hüsran oldu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası