Ege Postası
Geri

Özkan Uğur, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da bir süredir tedavi olduğu hastanede 8 Temmuz’da 69 yaşında hayatını kaybeden MFÖ grubunun üyesi usta müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur, sevenlerinin gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Özkan, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen tören ve Taksim Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Özkan Uğur, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı
Haberler / Güncel
11 Temmuz 2023 Salı 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sanatçı Özkan Uğur için ilk olarak AKM'de tören düzenlendi. Törene, sanatçının ailesi ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sanatçılardan Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ ve Ozan Güven, Teoman’ın da aralarında bulunduğu yakın dostlarıyla sevenleri katıldı. Törende sanatçının dostları ve yakınları gözyaşları arasında duygularını dile getirdi.

EKREM İMAMOĞLU: ÖZKAN UĞUR BAŞKA BİR YERDE DURUYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törenin yapıldığı salona girerken gazetecilere yaptığı açıklamada, Özkan Uğur'un Türkiye’nin başka bir rengi ve  çok yönlü sanatçısı olduğunu söyledi. İmamoğlu, "Bizler var olmuşsak, büyümüşsek, duygular hücrelerimize yerleşmişse, yaşamımızın tümüne katkı sunan insanlar var olmuşsa, sıralarsak Mazhar, Fuat, Özkan üçlüsü, onlardan Özkan’ın rengi davranış biçimi, ahengi neşesi bambaşkadır. Toplumun temel direği sanatçılar hep söylüyorum bu bağlamda, Özkan Uğur da başka bir yerde duruyor. Allah rahmet eylesin. İlçe belediye başkanıyken iki kere misafir etmiştik, başka ortamlarda rast gelmişliğimiz, sohbetimiz, muhabbetimizin olduğu bir insan. Ama 9 - 10'lu yaşlardan itibaren neredeyse şarkılarını ezbere bilmek, onlarla söylemek, söyleşmek en büyük tanışıklık olsa gerek. Neredeyse tüm Türkiye’nin tanışık olduğu insanlardan birisi. Allah Rahmet eylesin" diye konuştu. 

BAKAN ERSOY: ÖZKAN UĞUR’UN HATIRASI DA SANATI DA HEP O GÜLÜMSEYEN, GÜLÜMSETEN ÇEHRESİYLE ANILARIMIZDA YAŞAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, törende yaptığı konuşmada, Türk müziğinin bir efsanesini bugün hep birlikte uğurladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Müziğiyle ekranda ve sinema perdesinde bizi hayran bırakan, doğallığından, kişiliğinden nereden başlarsak başlayalım, sonu gelmez bir konuşmanın ana karakteriydi Özkan Uğur. MFÖ’nün herkesin duygu dünyasında ayrı bir yeri var. MFÖ, sadece üç harften oluşan ama her duyguyu anlatmaya yeten koca bir alfabeydi bizim müziğimizde. Dolayısıyla Özkan Uğur’un vefatı her sözde, her duyguda bundan sonra bir eksiklik bırakacak. Müziğinin değerini, derinliğini bu veda anında ancak bu şekilde anlatabilirim diye düşünüyorum. Üç kez kanseri yendi ama çok yoruldu. O yorgunluk bugün bizim aramızdan onu aldı. Hepimizin içi acıyor. Onun adını duyduğumuzda, gözümüzün önüne daima gülümseyen siması geliyor. Özkan Uğur’un hatırası da sanatı da hep o gülümseyen, gülümseten çehresiyle anılarımızda yaşayacak, yaşatacağız.”


 

ALİŞAN UĞUR: TÜRKİYE’NİN HAFIZASINA KAZINDI

Sanatçının oğlu Alişan Uğur da törende üç kişilik çekirdek ailesinin temelinde babasının olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Birbirimize çok güldük, eleştirdik, kimi zaman kızdık ama kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok sevdik birbirimizi ve şimdi görüyoruz ki o, çocuk, genç, yaşlı, her görüşten, herkesin bizim tahminlerimizin üstünde kat be kat sevgilisiymiş. Babam tüm çevresine iyilik ve neşe saçardı. Çalışkanlığı, yeteneğiyle gelmiş geçmiş çok nadir insanlardan biriydi. Herkesin birbiriyle iyi olmasını ister, küsleri barıştırır, hiç kimsenin arkasından asla konuşmazdı. Benim babam adeta bu dünyaya sanatçı olsun diye ışınlanmış bir denekti. Olağanüstü bir şarkıcı ve basçı… Babamın çok sevdiği MFÖ’sü ile Türkiye’nin müzik tarihine vurdukları damga, nesiller boyu kalıcı olacak. Kendine has müziği, doğaçlamaları ve mükemmel oyunculuğuyla çok iyi biriydi. Gönüllerde taht kurdu, Türkiye’nin hafızasına kazındı. Hayatını son yıllarda ilerleyen hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Hastalığının en zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Espri kabiliyetini asla yitirmedi.”

FUAT GÜNER: HİÇBİR SÖZ VE HATTA HİÇBİR GÖZYAŞI ONUN ACISINI İÇİMİZDEN ATTIRAMAZ

MFÖ Grubu'ndan Fuat Güner, Uğur ile 50 yılı aşkın dostluklarına vurgu yaptı. Güner şunları söyledi:

"Kimileri Özkan’ı MFÖ’nün özü, kimileri çok yetenekli bir sahne sanatçısı, kimileri çok başarılı bir müzisyen, kimileri ise neşeli, iyi kalpli, eğlenceli bir arkadaş, bir ağabey olarak görür. Ama benim için Özkan, tam 52 yıllık dostum, iş ortağım, manevi kardeşimiz. Hiçbir söz ve hatta hiçbir gözyaşı onun acısını içimizden attıramaz.”

MAZHAR ALANSON: ÖZKANCIM, ELE GÜNE KARŞI YAPAYALNIZ BÖYLE DE OLMAZ Kİ

Özkan Uğur’un yeteneğinin ve uğraştığı sanat dallarındaki başarısının tartışılmaz olduğunun altını çizen Alanson, şunları söyledi:

"Meğer bütün Türkiye, Özkan’ı tanıyan, tanımayan severmiş. Biz nasıl unutacağız, ne yapacağız? Çaresiziz. Özkancım, ele güne karşı yapayalnız böyle de olmaz ki. Nasıl da gittin Özkan’ım böyle bırakılmaz ki. Göz yaşlarımızı bitti mi sandın? Seni görebileceğimiz yer rüyalar artık. Deli diyorlar bize. Ah vah ayrılık, Özkan’ım.”

ZAFER ALGÖZ: MÜTHİŞ BİR MÜCEVHER DESTANI

Oyuncu Zafer Algöz, Uğur’un sanat hayatındaki başarı noktasına tırnaklarıyla kazıyarak geldiğini belirtti. Alagöz, "Müthiş bir mücevher destanı. Neye eli değse ona altın gibi değer katan, gittiği her yere enerjisiyle pozitif motivasyonuyla canlılık getiren çok kıymetli bir değerdi. Hepinizin başı sağ olsun” dedi.

Özkan Uğur’un cenazesi, öğle vaktini müteakip Taksim Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası