Ege Postası
Geri

Özlale özeleştiri verdi, kazan kaldırdı: Parti içi çatışma!

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, seçim sonuçlarındaki başarısızlığa ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Parti içi çatışmaların olduğunu aktaran Özlale, "31 Mart'tan sonra kongre hesabı yapıp bizlere destek olmayanlar sebebiyle başarısız olduk. Sandıkların sadece yüzde 45'ini dolduran ilçe başkanları sebebiyle başarısız olduk. İstediği belediye başkan adayları göstermeyince bize destek vermeyen vekiller sebebiyle başarısız olduk. Biz parti olarak başarısız olduk. Mutlaka bunun muhasebesini kendi içimizde yapacağız" dedi.
Özlale özeleştiri verdi, kazan kaldırdı: Parti içi çatışma!
Haberler / Yerel Politika
2 Nisan 2024 Salı 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Türkiye 31 Mart günü yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullandı. 

İYİ PARTİ 3. PARTİ OLDU! 

İYİ Parti 2 milyon 609 bin 802 oy alarak oy oranı Türkiye genelinde yüzde 5,68 oldu. Bu verilere göre İYİ Parti, Yeniden Refah Parti’sinden sonra 4. parti olarak kayıtlara geçti. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, 96 bin 115 oy alarak yüzde 3.64 oy oranına sahip oldu.
Özlale, bugün İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında, "Yorucu bir seçim dönemi geçirdik. 6 aydan daha fazla bir süredir İzmir'i yakından incemelek ve projelerimizi anlatma fırsatı yakaladık. Ana muhalefet partisi CHP'yi canı gönülden tebrik  ediyorum. Bu seçimin kazanını CHP'dir. Hem belediye başkanını hem ilçe belediye başkanları hem de İzmir il örgütünü tebrik ediyorum. AK Parti ve MHP birer tane ilçe belediyesi kazandı bu aarkadaşlara da başarılar diliyorum" dedi. 

"İZMİR'DEKİ MAĞLUBİYETİ TEK BAŞIMA ÜSTLENİRİM"

İzmir'de İYİ Parti'nin istenilen oy oranına ulaşılmadığını aktaran Ümit Özlale, "Biz istediğimiz sonucun uzağında kaldık ve başarısız olduk. Ben  bu başarısızlığı İzmir'de kendi başıma üstlenmeye hazırım. Ortaya bir iddia koymuştuk, yoğun bir kampanya dönemi geçirdik ancak istediğimizi anlamadık. Burada bir seçim mağlubiyeti varsa bunu tek başına üstlenmeye hazırım. Parti olarak genelde de başarısız olduk. Genel Başkanımız başarısız olmadı, biz adaylar olarak başarısız olduk. 31 Mart'tan sonra kongre hesabı yapıp bizlere destek olmayanlar sebebiyle başarısız olduk. Sandıkların sadece yüzde 45'ini dolduran ilçe başkanları sebebiyle başarısız olduk. İstediği belediye başkan adayları göstermeyince bize destek vermeyen vekiller sebebiyle başarısız olduk. Biz parti olarak başarısız olduk. Mutlaka bunun muhasebesini kendi içimizde yapacağız. Bu sebeple Genel Başkanımız olağanüstü kongre kararı aldı. Şunu bir kere daha hatırlatmak gerekiyor ki, Genel Başkanımız tek başına hareket etmedi. Benim de içinde olduğum kurul ile her ilde kendi başımıza aday çıkarma dirayetini ve ısrarını yineledik. Bugün tüm Büyükşehirlerde ve illerde kendi adayımızı çıkarmamız ve bunun sonucunda aldığımız sonuç hepimizin sorumluluğu" ifadelerine yer verdi. 

"KONGRE PAZARLIKLARI" 

Parti içi çatışmalara dikkat çeken Özlale, "Seçim daha sonuçlanmadan seçim sonrası için hesaplar yapan arkadaşlar başta olmak üzere eleştirmemiz gereken çok şey var. Bizler İYİ Parti'ye yakışan bir şekilde kendi içimizde bu seçimin muhasebesini yaparız. Bunun muhasebesini yaptıktan sonra da herhangi bir bedel ödenmesi gerekiyorsa çekinmeden bu sorumluluğu üstleniriz. Bu seçimin başarısızlığının tek kişiye bağlamak haksızlık olur. Bizler parti olarak bu seçim döneminde yeterince çalışmayarak seçim sonrasını hesap ederek,  kongre için pazarlıklar yaparak, bütün gücümüzü sahaya vermeyerek başarısız olurken bunu sadece bir kişiye bağlamak haksızlık olur. İzmir'de bir iddia ortaya koymak istedim ancak elimden bu kadarı geldi. Daha fazla neyi iyi yapabilirdim bilmiyorum. Daha fazla çalışamazdım çünkü 7/24 çalıştım, diğer adaylardan daha fazla çalıştım ve koşturdum. Ancak istediğimizin uzağında bir sonuç aldık" dedi. 

ÇARPICI 'BEZİRCİLİOĞLU' AÇIKLAMASI: BAĞLARI ÖNCEDEN KOPARSAYDIK OYUMUZ ARTARDI 

Geçtiğimiz aylarda görevden alınan Sinan Bezircilioğlu'nun seçim üzerinde etkisi olup olmadığı üzerine gelen soruya yanıt veren Özlale, " Bir etkisi olmuşsa pozitif bir etkisi olmuştur. Oy oranına baktığımız zaman Türkiye'de en fazla oy aldığımız şehir İzmir. İstediğimiz oy oranın uzağındayız ancak aldığımız oy açısından baktığımız zaman İzmir İYİ Parti'ye en fazla oy katan şehir. O tartışma önceden yaşansaydı ve biz Sinan Bey ile önceden  bağları koparsaydık bu oy oranın çok daha yüksek olacağını biliyordum. Bir hatam olduysa daha önceden bu kararı vermemektir" ifadelerine yer verdi. 

CHP'YE GİTME HESABI YAPTILAR, OY KAYDIRDILAR!

Bazı partililerin CHP'ye gitme hesapğları yapıldığını ileri süren Özlale, "Partimizin en önemli problemlerinden bir tanesi zor zamanlarda bir araya gelmektense bu zamanlarda 'ben nasıl karlı çıkarım' diye düşnenelerin çok fazla olması. Burada bir yenilgi varsa sorumlu sadece ben ya da Genel Başkan değil. Bir çok insan bizim aleyhimize çalıştı. Geçen dönemin milletvekili adayları, partimiz sahada çalışırken CHP'ye gitme hesapları yaptılar. Mevcut vekillerin eski il başkanlarıyla beraber olup CHP'ye üye kaydırmaya çalıştığını biliyoruz. Vekillerin ve üst yönetim bu işi sanıldığı kadar sahiplenmediğini gördük. Bu başarısızlık İYİ Parti'nin tamamının başarısızlığıdır" ifadelerini kullandı. 

6'LI MASAYI HATIRLADI 

6'lı masa seçmenin CHP'den yana oy kullandığını aktaran Özlale, "CHP, bir başarı elde ederken, seçmenin ana muhalefet partisine yerelde 5 seneliğine bir yetki verdi. AK Parti karşıltığını bu şehirede güçlendirme isteği bence çok önemli. 11'den 3.64'e düştük ancak bu sadece İzmir'de değil, diğer yerlerde düşüşün daha dramatik olduğunu biliyoruz. Bence bunun bir kaç tane sebebi var. Seçmen AK Parti karşısında en güçlü gördüğü adayı hem İzmir'de hem de Türkiye'de ödüllendirdi. 6'lı masada seçmen tericihini ana muhalefet partisinden yana kullandı. Bizim oy kaybımızın hissedilir bir kısmı AK Parti karşısında en güçlü olduğu adaya yönelmesinden kaynaklı" ifadelerine yer verdi. 

"TALEBİM YOK, NE GÖREV VERİLİRSE GURURLA YAPARIM"

Bütün süreçte İYİ Parti rozetini hiç çıkarmadığını vurgulayan  İYİ Partili Özlale, "Bu rozeti gururla taşıdım. O gün genel Başkanıma şunu dedim, 'siz partiden ayrıldığınız gün ben de ayrılırım'. Bu şu anlama gelmiyor. Parti değiştireceğim anlamına gelmez. Bazen büyük hatalar seçim kaybettirir. Bize düşen muhasebe yapmak. 31 Mart'a kadar gururla taşıdıysam bundan sonraki süreçte de gururla taşırım. Benim herhangi bir talebim yok. Partim bana hangi görevi verirse onu gururla elimden geldiğince yaparım" diye konuştu. 

İLÇELERDE İÇ MUHASEBE 

,Bazı ilçelerde 6. parti olduklarının altını çizen Özlale, aday olan ilçe başkanlarına tepki göstererek, "Zafer Partisi bazı ilçelerde başarılı oldu. Bizler bazı ilçelerde 5., 6. partiyiz. Öz eleştiri yapmamız gerekiyorsa bu şehrin vekilleri, il başkanları ve yönericileriyle uyumlu çalışan  birisi olarak özeleştiri yapmamız gerekiyorsa, uzun süredir ilçe başkanı olup iddialı bir şekilde belediye başkan adayı olan kişilerin 5-6 yıldır orada olmalarına rağmen bu kadar düşük oy almaları ve 5. 6. parti olmamızı bir şekilde masaya yatırmamız lazım. Burada performansın çok altında kalan ilçelerimiz var. Selçuk, Kiraz ve Seferihisar'da ilçe belediye başkanları ve ilçe teşkilatları orada çok iyi işler yaptılar. Partimizin bayrağını orada dalgalandırdılar ve bizi son ana kadar zor duruma düşürmek isteyen ilçe teşkilatlarının istediğini yerine getirmediler. İlçe bazında da iç muhasebe yapmamız gerekiyor" dedi. 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası