Ege Postası
Geri

Özlale’den çekileceği iddialarına yanıt: Çekilmeyeceğim, kazanacağım

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, çekileceği iddialarına yanıt verdi. Özlale açıklamasında, “Çekilmeyeceğim. Kazanacağımız bir seçimi neden terk edelim?” dedi.
Özlale’den çekileceği iddialarına yanıt: Çekilmeyeceğim, kazanacağım
Haberler / Yerel Politika
26 Eylül 2023 Salı 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimler öncesi ittifaka kapıları kapatmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için  İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi gösterdi. Özlale’nin adaylık açıklaması kent gündemine bomba gibi düşerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le arasında gerilim tırmandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün Özlale’nin adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, Özlale’nin zayıf bir aday olduğunu belirterek  geri çekilme ihtimalinin yüksek olduğuna vurgu yaptı.

“KAZANACAĞIM BİR SEÇİMİ NEDEN TER EDELİM?”

Soyer’in açıklamalarına yanıt veren İYİ Partili Özlale, “Tunç Bey’in bu sözleri, kendisinin İzmir’e olan yaklaşımındaki sorunlu alanı gösteriyor. Belli ki Tunç Bey’e göre İzmir iyi yönetilmesi, sorunlarının çözülmesi gereken bir şehir değil bir pazarlık unsuru. İYİ Parti asla ve asla İzmir’i pazarlık unsuru olarak görmediği için aday çıkarıyor. Biz hiçbir zaman İzmir’i İstanbul ve Ankara’nın bir promosyonu olarak görmedik. Tam tersine itiraz ettiğimiz nokta budur. İzmir müzakere masalarında pazarlık aracı olamayacak kadar önemli bir şehirdir. Hayır çekilmeyeceğim. Kazanacağımız bir seçimi neden terk edelim?” dedi.

“ÇOK SAYIDA BANKAMATİK MEMURU VAR”

Özlale’nin ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bankamatik memuru olarak çalışanların işlerine son vereceğim’ ifadeleri büyük yankı uyandırdı. ‘Bankamatik memuru’ ifadesine açıklık getiren Özlale, “Tunç Bey döneminde belediye ve iştiraklerine binlerce personel alımı yapıldı. Hatta daha çok yeni, CHP’nin İzmir İl Kongresi’nin hemen öncesinde bir ilçemizde 200 kişi daha işe alındı. Bu alımlar İzmir’in ihtiyacından çok parti içi siyasi güç devşirmek adına yapılıyor. Bu personelin arasında çok sayıda bankamatik memuru var. Ayrıca işe gelip giden, yani her gün kart basan ama İzmir’e herhangi bir katkısı olmayan, bütün günü hizmet üretmeden geçirenler de var. Bu durum sadece bizi değil her gün alın teri ile çalışan on binlerce belediye çalışanını da rahatsız ediyor. Biz ihtiyaca göre insan kaynağı planlaması yaparak işe gelmeyen ve herhangi bir ihtiyacı karşılamayan bu çalışanların işine son vereceğiz. Bu sayede her gün İzmir için fedakârca çalışan gerçek emekçilerimize daha iyi şartlar sunabileceğiz” ifadelerini kullandı.

“TUNÇ BEY GİBİ ÇANTADA KEKLİK GÖRÜRSEM...”

Başkan Soyer’in,  ‘İzmir asla vazgeçmez’ ifadelerine yanıt veren Özlale, “Verdiği koşulsuz sevginin karşılığını alamayan herkes vazgeçebilir. İlişkileri bitiren karşılıklı sevgi, saygı ve özverinin yitirilmesidir. Ne yazık ki Tunç Bey’in bu cümlesi, İzmir’e karşı olan sevgi, saygı ve özveri borcunun farkında olmadığını gösteriyor. Vazgeçilmez olmanın bir şartı vardır, o da seçmene “İzmir’i bu başkandan daha iyi kimse yönetemez” dedirtmektir. Ben İzmir’e bu sözü söyletebilmek için aday oldum ve bunun için çalışacağım. Bir gün İzmir’e olan vefa borcumu unutursam, Tunç Bey gibi İzmir’i çantada keklik görmeye başlarsam o zaman rica ediyorum şartlar ne olursa olsun benden de vazgeçin” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası