Ege Postası
Geri

Paketle ilgili idari düzenleme gerektiren hususlar bayram öncesi tamanlanacak'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 'demokratikleşme paketi'yle ilgili bayram öncesinde idari düzenleme gerektiren hususların tamamlanmasının ve bayramı izleyen hafta içinde de yasal düzenleme gerektiren konuların Bakanlar Kurulu üzerinden 'Parlamento'ya...
Paketle ilgili idari düzenleme gerektiren hususlar bayram öncesi tamanlanacak'
Haberler / Politika
4 Ekim 2013 Cuma 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 'demokratikleşme paketi'yle ilgili bayram öncesinde idari düzenleme gerektiren hususların tamamlanmasının ve bayramı izleyen hafta içinde de yasal düzenleme gerektiren konuların Bakanlar Kurulu üzerinden 'Parlamento'ya ulaşmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Bakan Ergin, Necmiye-Mehmet Yazıcı Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Necmiye-Mehmet Yazıcı Kız Öğrenci Yurdu ve Necmiye Yazıcı Spor Salonu'nun açılışı dolaysıyla geldiği Aksaray'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'demokratikleşme paketi' ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başkan Erdoğan'ın pakete ilişkin bilgileri daha önce açıkladığını hatırlatan Bakan Ergin, "O minvalde çalışmalar devam ediyor. Dün gece de detaylarına ilişkin bir takım bilgiler verildi. Demokratikleşme paketiyle ilgili, bayram öncesinde idari düzenleme gerektiren hususlar büyük ölçüde tamamlanması öngörülüyor. Bayramı izleyen hafta içinde de temenni ediyorum ki yasal düzenleme gerektiren konuların düzenlemesi Bakanlar Kurulu üzerinden 'Parlamento'ya ulaşır' diye öngörüyoruz." dedi.

Bir gazetecinin, "Başörtüsüne ilişkin konularla ilgili kafa karışıklıkları var bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'" sorusu üzerine Ergin, şunları söyledi:
"Kafa karışıklığına gerek yok. Olay çok net. Şu anda Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin 5. maddesinde sınırlamalar, yasaklamalar var. O yasaklamaları kaldırıyoruz. Yine aynı kılık kıyafet yönetmeliğinin 6. maddesinde ise bu yönetmelikteki düzenlemelerden muaf istisna tutulan konular var. 6. maddede... Bu 6. maddedeki istisnai konular aynen korunuyor. Burada kafa karıştıran herhangi bir husus söz konusu değil."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, pakette yer alan 'Andımız'ın kaldırılmasıyla ilgili soruyla ilgili ise şunları kaydetti: "Körpecik dimağlara 60 yıldır bu Andımız'ı okutuyoruz. Bugün geldiğimiz noktaya baktığınızda bu ülkede sosyolojik olarak, millet bilinci olarak geldiğimiz noktayı bir değerlendirelim. İnsanlara, yavrulara bunları okutmakla, kalplerinde bunları yerleştirebildik m? Pozitif bilimde ve eğitimde bu duyguları çocuklarımızın gönlüne, beynine daha farklı yöntemlerle yerleştirmemiz gerekiyor. Bugün geldiğimiz nokta bize bunu söylüyor. Onun için gelişmiş dünyada bu şekilde söylem görmek çok kolay değil. Biz pozitif bilimle çocuklarımızın gönlüne ve yüreğine inşallah bu ülke sevgisini, bayrak sevgisini, millet sevgisini, büyük Türkiye'nin idealini yerleştirmenin yöntemlerini uygulamaya geçiriyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası