Ege Postası
Geri

Pakistan Başbakanı Şerif, ilk yurt dışı ziyaretini Çin’e yapıyor

Göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Çin’e gerçekleştiren Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, bugün Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile görüşecek.Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan genel seçimden zaferle ayrılan Navaz Şerif, yakın...
Pakistan Başbakanı Şerif, ilk yurt dışı ziyaretini Çin’e yapıyor
Haberler / Dünya
4 Temmuz 2013 Perşembe 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Çin’e gerçekleştiren Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, bugün Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile görüşecek.

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan genel seçimden zaferle ayrılan Navaz Şerif, yakın müttefiki Pekin ile ekonomik bağları güçlendirmeye yönelik Çin’e bir ziyaret düzenledi. Şerif, temasları çerçevesinde büyük sanayi merkezleri, özel ekonomik bölgeler gibi konuları masaya yatıracak.

Pakistan, yüksek enflasyon, günde 20 saate varan elektrik kesintisi ve zayıf büyüme gibi sorunlar ile yüzleşiyor. Ziyaret çerçevesinde bu sorunların çözümü için Çin ile fikir alış verişi yapılacak.

Çin ve Pakistan arasındaki ticaret hacmi geçtiğimiz yıl 12 milyar dolara ulaşmıştı. Bu rakamın önümüzdeki 3 yıl içerisinde 15 milyar dolara yükselmesi hedefleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası