Ege Postası
Geri

Paris'te flaş gelişme: Kiliseye baskın!

Fransa'nın başkenti Paris'in Saint-Denis banliyösünde polis kiliseye operasyon düzenledi. Operasyonun nedeni hakkında resmi açıklama henüz yapılmadı.
Paris'te flaş gelişme: Kiliseye baskın!
Haberler / Dünya
18 Kasım 2015 Çarşamba 14:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fransa'nın başkenti Paris'te 129 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından operasyonlar sürüyor. Polis, Saint-Denis banliyösünde Église Saint-Denys-de-l'Estrée kilisesine operasyon düzenledi. Polisin kilisenin kapısını girerek içeri girdiği ifade edildi.
Independent'a konuşan ismini vermek istemeyen kaynaklar, kilisenin içinde silahların saklı olduğunu söyledi. Kiliseye giren polis sayısının, banliyöde bu sabah bir apartmana şafak operasyonu düzenleyen polis sayısından çok daha az olduğu belirtildi. Kiliseye operasyonun sebebi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve yardım ekibi sevk edildi.
AFP muhabiri Marie Giffard, polislerin kiliseden ayrıldığını ve "ellerinin boş olduğunu" aktardı. 
Paris'te Saint-Denis banliyösünde sabaha karşı başlatılan operasyonda saldırıyla bağlantılı olduğu söylenen 2 kişi öldürüldü, bir kadın ise kendini havaya uçurdu. Kadının intihar eylemi esnasında yoldan geçmekte olan bir sivilin ise yaşamını yitirdiği kaydedildi. İntihar eden kadının saldırıların beyni Ebayud'un eşi veya bir akrabası olabileceği konuşuluyor. Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.
Ölenlerin ve yakalananların kimlikleri hakkında henüz bir bilgi verilmedi.Operasyona yakın ve resmi olmayan bazı kaynaklara göre Fas asıllı Belçikalı olan ve bütün dünya polisleri tarafından "çok tehlikeli" sıfatı ile aranan Abdülhamit Ebayud'un da canlı yakalandığı öne sürülüyor.

Paris’te terör eylemini gerçekleştiren ve her yerde aranan elebaşı Ebayud ve arkadaşlarının Saint Denis'de bir binada izi bulundu. Polis, asker, terörle mücadele birimi Saint Denis'i abluka altına aldı. Çarşamba sabahı saat 4.20 sıralarında çatışma çıktı. Operasyonun sona erdiği açıklandı. 
Banliyöde oturanların polis tarafından evlerinden çıkmaması istendi. Banliyö ve çevre semtlerde okullar tatil edildi. Askeri araçlar, ambulans, itfaiye, kurtarma ekipleri Saint Denis'de hazır bekliyor.
Paris’te geçtiğimiz Cuma günü 129 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırılarının bağlantılarını araştıran Fransız polisi, operasyonda yaralanan polislerin olduğunu açıkladı. 

Öte yandan, saldırılarda hayatını kaybeden 129 kişinin tamamının kimlikleri teşhis edildi. 


Fransa polisi tarafından şimdiye kadar açıklanan şüpheli isimleri ve akıbetleri şöyle:

Salah Abdeslam, 26 - Polis tarafından aranıyor
Mohammed Abdeslam - Belçika'da tutuklandıktan sonra bugün serbest bırakıldı
Brahim Abdeslam, 31 - Voltaire Bulvarı'nda kendini patlattı
Ismail Omar Mostefai, 29 - Bataclan konser salonunda öldü
Bilal Hadfi, 20 - Stade de France stadyumunda öldü
Samy Amimour, 28 - Bataclan'da kendini patlattı
Ahmed el Muhammed, 25 - Stade de France'da kendini patlattı
Abdelhamid Abaaoud, 27 - Şu anda Suriye'de
Diğer iki saldırgan - Saldırılar sırasında öldü ve kimlikleri açıklanmadı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası