Ege Postası
Geri

Paris ve Brüksel Baroları'ndan Mehmet Pehlivan için çağrı

Paris ve Brüksel Baroları, CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın “mesleğini icra ettiği için gözaltında tutulduğunu belirterek, derhal serbest bırakılmasını” talep etti.
Paris ve Brüksel Baroları'ndan Mehmet Pehlivan için çağrı
Haberler / Dünya
23 Kasım 2025 Pazar 17:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Paris ve Brüksel Baroları, “Suç örgütüne üye olmak” gerekçesiyle tutuklanan, CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan ile ilgili açıklama yaptı.

"PEHLİVAN'IN TEK SUÇU: BİR MUHALİF POLİTİK KİŞİYİ SAVUNMAK"

Brüksel Barosu açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Mehmet Pehlivan, Türk avukattır. Bugün sadece mesleğini icra ettiği için Türkiye’de gözaltında tutulmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhalefet lideri Ekrem İmamoğlu’nun avukatı olan Mehmet Pehlivan, 27 Mart 2025’te kara para aklamayı önleme kanunu gerekçesiyle ilk kez gözaltına alınmıştır. Ertesi gün serbest bırakılmış, ancak yurt dışına çıkması yasaklanmıştır.

19 Haziran’da müvekkili aleyhinde tanıklık yapmak üzere çağrılmıştır. Türk yasalarına göre Adalet Bakanı’nın izni olmadan bunu reddetmesi üzerine tekrar gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. O zamandan beri, insan teması olmadan, günde 23 saat 5 metrekarelik bir hücrede izole olarak tutulmaktadır.

Tek suçu: bir muhalif politik kişiyi savunmak. Yani Mehmet Pehlivan, savunma görevini yerine getirdiği için özgürlüğünden mahrum bırakılmıştır. Brüksel Barosu, onun gözaltından tutulmasına kaygıyla yaklaşmakta ve Mehmet Pehlivan’ın ailesine, özellikle de aylardır göremediği kızına kavuşabilmesi için derhal serbest bırakılmasını talep etmektedir.”

"AİHS KAPSAMINDA ÜSTLENDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLERE SAYGI GÖSTERMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Paris Barosu da Baro Yönetim Kurulu'nun, 12 Kasım'da yaptığı toplantıda Mehmet Pehlivan’a ilişkin bir karar aldığı belirtilerek, Mehmet Pehlivan’ın serbest bırakılması talep edildi. Baro, şu açıklamalarda bulundu:

“19 Haziran 2025’ten bu yana, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun savunmasını üstlenen avukat Mehmet Pehlivan, mesleğini icra etmesiyle bağlantılı gerekçelerle Türkiye’de gözaltında tutulmaktadır. Türk yetkililer, Mehmet Pehlivan’ı muhalefet temsilcilerinin savunma ekibini koordine etmekle suçlamaktadır.

Mehmet Pehlivan örneğinde olduğu gibi avukatların kriminalize edilmesi, hukuk devleti ve insan haklarının korunması açısından doğrudan bir tehdittir. Paris Barosu, Mehmet Pehlivan’a ve Türkiye’de adalet mücadelesi nedeniyle baskı gören tüm avukatlar ve insan hakları savunucularına dayanışma gösteriyor.

Paris Barosu, Mehmet Pehlivan’ın derhal serbest bırakılmasını ve avukatlık mesleğinin icrasını suç haline getirmeye yönelik suçlamaların düşürülmesini talep etmektedir. Paris Barosu, Türkiye’yi özellikle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında üstlendiği yükümlülüklere saygı göstermeye çağırmaktadır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası