Ege Postası
Geri

Paşalara orduevini yasakladılar!

TSK'nın kritik davalarda sessiz kalmasını, yazılı ve sözlü olarak eleştiren emekli komutanlar hakkında orduevlerine giriş yasağı getirildi. Paşalardan tepki yağdı.
Paşalara orduevini yasakladılar!
Haberler / Politika
7 Aralık 2013 Cumartesi 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Er’­ge’­ne’­kon, Bal’­yoz, Poy’­raz’­köy, As’­ke’­ri ca’­sus’­luk gi’­bi da’­va’­lar’­da tu’­tuk’­lu bu’­lu’­nan ko’­mu’­tan’­la’­rın hak’­sız’­lı’­ğa uğ’­ra’­dı’­ğı’­nı, ken’­di’­le’­ri’­ne, ai’­le’­le’­ri’­ne sa’­hip çı’­kıl’­ma’­dı’­ğı’­nı öne sü’­ren, bu’­nu ya’­zı’­lı ve söz’­lü ola’­rak da gün’­de’­me ge’­ti’­ren emek’­li ko’­mu’­tan’­lar hak’­kın’­da or’­du’­evi ve sos’­yal te’­sis’­le’­re gi’­riş ya’­sa’­ğı ge’­ti’­ril’­di. Talimatı doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği öne sürüldü. Hak’­la’­rın’­da "gi’­riş ya’­sa’­ğı’­" ve’­ri’­len’­ler ara’­sın’­da, De’­niz Kuv’­vet’­le’­ri Ko’­mu’­ta’­nı ol’­ma’­sı bek’­le’­nir’­ken, Göl’­cük Do’­nan’­ma Ko’­mu’­tan’­lı’­ğı’­'n’­dan is’­ti’­fa eden ve ko’­mu’­tan’­la’­ra ya’­pı’­lan’­la’­rı pro’­tes’­to ama’­cıy’­la ge’­çen ay’­lar’­dır saç ve sa’­ka’­lı’­nı kes’­me’­yen emek’­li Ora’­mi’­ral Nus’­ret Gü’­ner de bu’­lu’­nu’­yor.

Listede kimler var'

Ko’­mu’­tan’­lar, ken’­di’­le’­ri’­ne böy’­le bir ya’­sa’­ğın ge’­ti’­ril’­di’­ği’­ni ye’­ni öğ’­ren’­me’­ye baş’­la’­dı. Emek’­li Tüm’­ge’­ne’­ral Os’­man Öz’­bek, sos’­yal te’­si’­se Ge’­nel’­kur’­may Baş’­kan’­lı’­ğı’­'n’­dan ge’­len emir üze’­ri’­ne alın’­ma’­dı’­ğı’­nı be’­lirt’­ti ve lis’­te’­de 28 ki’­şi’­nin bu’­lun’­du’­ğu’­nu öğ’­ren’­di’­ği’­ni söy’­le’­di. Hak’­la’­rın’­da or’­du’­evi, sos’­yal te’­sis’­ler ve spor okul’­la’­rı’­na alın’­ma’­ma’­sı ta’­li’­ma’­tı ve’­ri’­len’­ler ara’­sın’­da emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, emek’­li Tü’­ma’­mi’­ral Tür’­ker Er’­türk, emek’­li Tüm’­ge’­ne’­ral Na’­ci Beş’­te’­pe de bu’­lu’­nu’­yor.

Eylemlere katılmışlardı

Ko’­mu’­tan’­la’­rın or’­tak özel’­lik’­le’­ri’­nin Ge’­nel’­kur’­may Baş’­kan’­lı’­ğı’­'nın ba’­zı uy’­gu’­la’­ma’­la’­rı’­na kar’­şı açık’­la’­ma’­lar yap’­ma’­sı dik’­kat çek’­ti. Ya’­sak ge’­ti’­ri’­len emek’­li ko’­mu’­tan’­la’­rın, tu’­tuk’­lu ve hü’­küm’­lü ko’­mu’­tan’­la’­rın eş’­le’­ri’­nin oluş’­tur’­du’­ğu "var’­di’­ya Biz’­de Plat’­for’­mu’­"nun her cu’­mar’­te’­si gü’­nü dü’­zen’­le’­di’­ği "Ses’­siz çığ’­lı’­k" ey’­lem’­le’­ri’­ne ka’­tıl’­dı’­ğı, bu’­ra’­lar’­da ko’­nuş’­ma’­lar yap’­tı’­ğı be’­lir’­til’­di.

Şim’­di’­lik 6 ay uy’­gu’­la’­na’­cak

Ko’­mu’­tan’­lar için ya’­sa’­ğın şim’­di’­lik "u’­ya’­rı’­" ama’­cıy’­la 6 ay uy’­gu’­la’­na’­ca’­ğı’­nı, bu dö’­nem’­de ko’­mu’­tan’­la’­rın ko’­nuş’­ma’­la’­rın’­da ve ya’­zı’­la’­rın’­da bir de’­ği’­şik’­lik ol’­ma’­ma’­sı ha’­lin’­de ya’­sa’­ğın uza’­tı’­la’­ca’­ğı, "i’­yi ha’­l" gös’­te’­ren’­ler’­de ise ya’­sa’­ğın kal’­dı’­rı’­la’­ca’­ğı bil’­di’­ril’­di. Lis’­te’­de is’­mi bu’­lu’­nan emek’­li ko’­mu’­tan’­la’­rın, ya’­sak ka’­ra’­rı’­nı öğ’­ren’­me’­le’­rin’­den son’­ra Ge’­nel’­kur’­may Baş’­kan’­lı’­ğı’­'na di’­lek’­çe ver’­me’­ye baş’­la’­dık’­lar’­dı bil’­di’­ril’­di.

Emek’­li Tüm’­ge’­ne’­ral Os’­man Öz’­bek, di’­lek’­çe’­sin’­de, du’­ru’­mun "TS’­K'’­nın tea’­mül’­le’­ri’­ne uy’­ma’­yan ne’­za’­ket ve hu’­kuk dı’­şı’­" ol’­du’­ğu’­nu be’­lirt’­ti, ni’­çin alın’­ma’­dı’­ğı’­nın ya’­zı’­lı ola’­rak ken’­di’­si’­ne bil’­di’­ril’­me’­si’­ni is’­te’­di
.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası