Ege Postası
Geri

Pavey'den çöp önerisi: Bu iş gönüllüsüz olmaz

CHP Doğa Hakları ve Siyasi Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey kentteki bir günlük mesaisini CHP İzmir İl Başkanlığı ziyareti ile noktaladı. Pavey, İzmir’in ‘çöp krizi’ ile ilgili sorulan soru üzerine “Tayvan’da 70 bin gönüllü plastik şişe topluyor. Onlar da geri dönüşümle kazak, çanta ayakkabı oluyor. Bu proje, dünyanın en iyi geri dönüşüm projesi ödülünü aldı. Bu işler gönüllüsüz olmaz” dedi. Pavey, EXPO 2020 yolculuğunda İzmir’in sağlık başkenti olması için elinden gelen desteği vereceğini belirtti.
Pavey'den çöp önerisi: Bu iş gönüllüsüz olmaz
Haberler / Yerel Politika
8 Aralık 2012 Cumartesi 18:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i makamında ziyaret etti. İl Yöneticileri de toplantıda hazır bulundu. Pavey, EXPO 2020 yolculuğunda İzmir’in sağlık başkenti olması için elinden gelen desteği vereceği belirterek, “İzmir’in sunumu çok başarılıydı. İzmir’in şansını yüksek buluyorum. Bu ekibe henüz yeni katıldım. Benim gördüğü kadarıyla EXPO 2020 adaylığında Rusya ile yarışıyoruz. Diğer aday üç ülke o kadar önde değil. Önümüzde bir sunum daha var. Bu arada da yarış için yapılan arka taraftaki lobi değerli. Doğru adımlar atılırsa kazanma şansımız çok yüksek olur. İzmir bunu hak ediyor” dedi.

PAVEY'E KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDEN BÜYÜK ONUR HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



“70 BİN GÖNÜLLÜ VAR”
Basın mensuplarının “İzmir’de çöp sorunu var. Sizce ne yapılmalı” sorusuna Pavey, “Bunu çözmenin yolları çöplerin tekrar dönüşümünü sağlamaktan geçiyor. Ayrışmanın evde başlaması, daha sona belediyelerin iyi projeler önerip geri dönüşüm yapılması gerekiyor. Tayvan’da 70 bin gönüllü plastik şişe topluyor. Onlar da geri dönüşümle kazak, çanta ayakkabı oluyor. Bu proje, dünyanın en iyi geri dönüşüm projesi ödülünü aldı. Bu işler gönüllüsüz olmaz” dedi.

“ENGELLİLER AK PARTİ’NİN GÖZÜNDE DEĞERSİZ”

Gün içersinde Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Engelli Hakları konulu söyleşiye katılan Pavey, AK Parti’ye yüklendi. Pavey, söyleşi sonunda vatandaşların sorusu üzerine Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı reform ile engellilere verilecek raporların yüzde 25’e kadar indirilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi “Türkiye’de dünyada kabul edilmeyen bir ölçüm sistemi kullanılıyor. Siyasette bazı konularda ideolojik olmadığını düşünürdüm. Ama o kadar çok ortak önerge verdik ki. Mecliste her şeyin komisyonu kuruluyor ama engelli sorunlarını araştırma komisyonu kurulmadı. Demek ki engelliler konusu AKP’nin gözünde değersiz. Toplumun her kesimini ilgilendiren bir konu... Bu bir insan meselesi, bu konuyu çözmek bizim görevimiz. Engelli komisyonunun kurulmamasının nedeni, çok cilaladıkları iyi yönetiyoruz algısının bozulacağından ve gerçek insan hikayelerinin ortaya çıkmasından korkmalarıdır. Bu komisyonun kurulmasını çok istiyoruz. Ama olmuyor”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası