Ege Postası
Geri

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, 19 Ağustos'ta Alaçatı'da başlıyor

Pegasus Airlines Pwa Windsurf Dünya Kupası, 19 -24 Ağustos tarihinde Alaçatı'da gerçekleştirilecek.    Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nın tanıtım toplantısı Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk,...
Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, 19 Ağustos'ta Alaçatı'da başlıyor
Haberler / Spor
30 Temmuz 2013 Salı 15:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pegasus Airlines Pwa Windsurf Dünya Kupası, 19 -24 Ağustos tarihinde Alaçatı'da gerçekleştirilecek.

    Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nın tanıtım toplantısı Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, PWA Başkanı Jimmy Diaz ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Windsurf sporuna verilen önemin altı çizilirken, spor dalında yaşanan son gelişmeler de paylaşıldı. Toplantıya PWA Dünya Kupasında yarışan Türk sporculardan Çağla Kubat ve Dilara Uralp de katıldı.

    Toplantının açılışında bir konuşma yapan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de başta Windsurf olmak üzere sporun tüm dalları büyük firmaların verdikleri destekle güçlenmekte ve yatırım alan bu alanlarda sporcu sayılarıyla başarı oranları göreceli bir şekilde artmaktadır. Geçmişte çok az kişinin amatör olarak uğraştığı bir spor dalı olan windsurf, son 5 yılda Pegasus Hava Yolları’nın desteği ile yurt geneline yayılmış ve sporcu sayısı da yıl bazında yaklaşık %30 oranında artış göstermiştir. Bu artış, spora verilen desteğin olumlu sonuçlarının önemli bir göstergesidir. Bakanlığımızın spor alt yapısı ve büyük spor destekçisi firmalarımız ile beraber 2020 Olimpiyatları’nın en büyük adayıyız. İnancım, ülkemizin, 2020 Olimpiyatları’nda ev sahipliğini başarıyla yapacağı yönündedir. Ülke olarak başarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz 17. Akdeniz Oyunları da bunun bir göstergesidir." dedi.

    Dünyada rüzgar sörfü yapan profesyonel sporcuların çatısı altında toplandığı Profesyonel Windsurf’çüler Birliği (Professional Windsurfers Association - PWA) Başkanı Jimmy Diaz da konuşmasında, "Windsurf hiçbir spora benzemeyen bir spor dalıdır. Hafif rüzgarların dinginleştirici ve sakinleştirici etkisinin sert rüzgarlar ve dev dalgaların getirdiği adrenalin patlamasıyla iç içe geçtiği paradoksal bir duygu yumağıdır. Windsurf doğayla kurulan yakın dostlukla elde edilen başarıdır. Doğa ile uyum içinde çevreci bir spor olan Windsurf; insan duygularını da bir kaleydeskop gibi yansıtmaktadır. Alaçatı bu sporun Türkiye’deki simgesine dönüşmüştür. Alaçatı Belediyesi’nin verdiği destek ve Pegasus’un kesintisiz sürdürdüğü sponsorluğu sayesinde Alaçatı, 7 yıldır PWA’in değişmez evlerinden birine dönüşmüş ve her yıl PWA bünyesindeki yarışlarda en heyecan verici yarışların gerçekleştiği, Windsurf için dünyanın en iyi merkezlerinden biri haline gelmiştir. PWA turu bünyesinde yarışan tüm Windsurf’çüler adına, tüm bu destek için Alaçatı Belediyesi’ne ve Pegasus Hava Yolları’na teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

    Dünyanın en iyi sörf merkezlerinden biri olan Alaçatı'nın Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise her sene gerçekleşen bu şampiyona ile ilçenin sörf dünyasındaki yerini sağlamlaştırdığının altını çizdi. Dalgıç, "Pegasus’a, Türkiye Yelken Federasyonu’na ve PWA’e böylesine büyük bir organizasyonu uzun yıllardır başarıyla gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu yıl da Alaçatı’nın muhteşem rüzgarıyla unutulmaz bir şampiyona izleyeceğimizden eminim. Herkesi 19 -24 Ağustos tarihlerinde Alaçatı’ya bekliyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası