Ege Postası
Geri

Pekdaş 'Bizi aptal mı sanıyorlar'

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından boşaltılması ve futbol maçlarına kapatılması kararı alınan Alsancak Stadı'nın stat olarak kalması için kampanya başlatıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Bölge'nin rantı yüksek. Çürüklük kontrolünün ne anlama geldiğini biliyoruz. Bizler bu kadar aptal değiliz" derken, Altay Başkanı Aslan Savaşan ise "Türkiye'de sadece Alsancak Stadı'na test yapıldı. Atatürk'te maç oynuyoruz ama, yapılan test yok" dedi. Altay eski başkalarından Erdoğan Tözge ise " Tarihi abide yok sayılmamalı, mutlaka stat yapılmalı" diye konuştu.
Pekdaş 'Bizi aptal mı sanıyorlar'
Haberler / İzmir
29 Eylül 2014 Pazartesi 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Alsancak Koruma ve Güzelliştirme Derneği tarafından her ikisi de depreme dayanıksızlık gerekçesiyle kapatılan Alsancak Stadı ve Alsancak Semt Polikiliniği'nin yeniden kazanılması konulu basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan, Altay eski başkanlarından Erdoğan Tözge, Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Salih Mertan, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Altay yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları, Alsancak Derneği üyeleri ve taraftarlar katıldı.



Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şehirde yaşayanların şehre borcu olduğunu söyledi. Tarihi kentlerin geçmişten kalan izleri korumadığından önemlerini yitirdiklerine, özelliklerini kaybettiklerine dikkat çeken Pekdaş, "İzmir'in geçmişin izlerini yaşatması, kimliğini devam ettirmesi, tarihini koruması gerekir. Alsancak Stadı da bizim kimliğimizin, geçmişimizin bir parçasıdır. Geçmeşimizi unutturdukları zaman bizim geleceğimiz de olmayacak. Bu şehrin spor tarihi önemlidir. İzmir'den çıkmış önemli sporcular, Türkiye'de izler bıraktı. Bu şehrin bu spor kimliğine sahip çıkması lazım. Spor önemli bir örgütlenme biçimidir. Şehir dışına atılan spor tesisleriye bizi birbirimizdan uzaklaştırıp, örgütlülüğümüzü yok etmek istiyorlar" dedi.

Birkaç yıl önce Alsancak Stadı'nın yıkılıp yerine AVM yapılacağından sözedildiğine dikkat çeken Pekdaş, buna itiraz ettiklerini söyledi. Pekdaş, şimdi de sadece Alsancak Stadı'na yapılan bir ölçümle burada futbol oynanmasına engel olunduğunu dile getirdi. Liman arkası planlarının tamalanmasından sonra Alsancak Stadı'nın yeraldığı bölgenin en önemli rant bölgesi haline geldiğini belirten Pekdaş, "Şimdi stadın çürük olduğu lafı gündeme gledi. Bizler bu kadar aptal değiliz. Bundan neyin kastedildiğini anlıyoruz. Bu çürüklük kontrolünün ne olduğunu biliyoruz. Tarihimize sahip çıkmakta kararlıyız. Altay başta olmak üzere spor kulüplerimizin ve Alsancak Derneği'nin yaptığı mücadelenin arkasındayız. Bu, kente, geleceğe sahip çıkmaktır. Şimdi birlik olma zamanıdır. Geleceğimize ilişkin kararların sadece Ankara'da Hükümet edenler tarafından biçimlenmeyececeğini birlikte gösterebiliriz. Kentin tüm dinamikleri birlikte hareket etmeliyiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz Cumhuriyet Kupası futbol turnuvası kupa törenini de Alsancak Stadı'nda yapmak istiyoruz" dedi. 

Altay Başkanı Aslan Savaşan ise Türkiye'de sadece Alsancak Stadı için deprem testi yapıldığını öne sürdü. Altay olarak maç yaptıkları diğer kentlerdeki stadların ne halde olduğunu gördüklerini belirten Savaşan, "İzmir Atatürk Stadı'nda da maç yapıyoruz. Orada deprem testi yok. Biz 10 yıl ve öncesinde inşa edilen yapıların depremle ilgili standartlara uymadığını da bililyoruz" dedi. Alsancak Stadı'nın başka amaçlarla kullanılmaması için duyarlılık gösteren İzmirliler'e teşekkür eden Savaşan, Altay'ın da statla ilgili haklarını, açtığı davalarla korumaya çalıştığını söyledi. 



Altay'ın eski başkanlarında Erdoğan Tözge, Alsancak Stadı'nın tarihi bir stat, İzmir futbolunun müzesi, arenası olduğunu söyledi. Zaman zaman AVM yapılacağı söylenen statla ilgili yetkili ağızların buranın tekrar spor alanı olacağını söylemelerine dikkat çeken Tözge, "Niye futbol stadyumu demiyorlar. Yoksa buraya yüzme havuzu, tenis kortu veya AVM'ye gelen müşterilerin çocukları için spor sahası mı yapacaksını? Altay, evindeki maçları deplasmanda oynuyor. Yetkililer bir an önce çare bulmalı. Yoksa tarih onları affetmeyecek. Tarihi abide yok sayılmamalı. Mutlaka stat yapılmalı" dedi. 

Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ise Alsancak Stadı'nın ulaşım olanakları yüksek, kentin merkezinde, etrafında yerleşim merkezi olmayan bir bölgede kente ait spor alanı olduğunu söyledi. Bu alanın İzmir'e stat olarak yeniden kazandırılmasını istediklerini belirten Olcay, yine depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılan Alsancak Sağlık Polikilinği'nin de uygun bir binada yeniden açılmasını istediklerini söyledi. Olcay, yarım kalmış TRT binalarının, eğer maddi destek gelirse Kuzey Hastaneler Birliği tarafından poliklinik olarak açılma olasılığı bulunduğunu belirterek destek istedi. 

Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Salih Merthan, ellerindeki belgelere göre Alsancak Stadı'nda Altınordu'nun da kullanım hakkı olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün geçmişte aralarındaki anlaşmayı tek taraflı fesettiği bilgisi verdiğini, ancak haklarını hukuki yoldan arayabileceklerini belirten Merthan, Alsancak Stadı'yla ilgili mücadeleye destek verdiklerini söyledi. Spor yazarı Bülent Buda ise "Alsancak benim için bir anıt, mabed, tapınaktır. Stadyum olarak kalması için eylem halinde olmalıyız. Şu anda birileri İzmirle resmen kafa buluyor, dalga geçiyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası