Ege Postası
Geri

Pekdaş'tan sözleşmeli personel sitemi

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen tartışmalar ve AK Parti grubunun salonu terk etmesi nedeniyle ertelenen Konak Belediyesi Temmuz ayı 1’inci meclis oturumu Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde belediye tarafından kapısına kilit vurulan Çınarlı Rekreasyon Alanı’na dair eleştirilerin meclis gündemine taşındığı oturumda, belediyedeki iş akitleri sona eren eski İl Özel İdaresi çalışanları hakkında açıklamada bulunan Pekdaş, “Keşke bu sorunu zamanında Valilik çözmüş olsaydı. Yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.
Pekdaş'tan sözleşmeli personel sitemi
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2014 Perşembe 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gecikmeli olarak gerçekleşen Konak Belediyesi Temmuz ayı meclis oturumu, geçtiğimiz günün aksine tartışmalardan uzak şekilde gerçekleşti. Meclis toplantısı sırasında amatör spor kulüplerine yardım yapılması için çalışma başlatma kararı alan Konak Belediyesi’nin tartışmalara yol açan yatırımı Çınarlı Rekreasyon Alanı’na dair gelişmeler de gündeme taşındı. Kapısına kilit vurulan milyonlarca liralık tesisin durumunu soran AK Parti’li meclis üyelerine yanıt veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, parkın seçim öncesinde apar topar açıldığını belirterek, eksikleri giderilinceye kadar bakıma alınacağını ve vatandaşların can güvenliği açısından kapalı tutulacağını belirtti.

KADIN TAKIMINA AK VETO
Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'na ödül verilmesiyle ilgili önergede CHP Grubu kabul, AKP Grubu ise red oyu kullandı. Kararla birlikte teknik ekiple birlikte 27 kişilik kadroya 740 bin TL ödül verilmesi kararlaştırıldı. CHP'li Zeki Günen oylaması sonrası yaptığı konuşmada AKP Grubu'nu eleştirdi. Günen, AKP Grubu'nun Breziya'da oynana Dünya Kupası'nda Türk Milli Takımı'nın niye olmadığı konusuda kendi kendilerine mutlaka soru sorduğunu düşündüğünü belirterek "Biz de büyük emeklerle oluşturulan Kadın Futbol Takımımız Türkiye'yi UEFA Şampiyon Ligi'nde temsil edecek. Güzel maçlar çıkaracaklar. Daha önce de başarıyla temsil ettiler. Bu ödül doğrudur. Futbol Federasyonumuz da kadın futbolununa kaynak yaratmak için çareler arıyor. Böyle bir süreçte kadın futbol takımımızı destek verilmemesine anlam veremedim"dedi. AKP Grup Sözcüsü Ömür Şanlı ise meclis toplantısı çıkışında, CHP Grubu'ndan bazı üyelerin komisyonlarda ödül önergesine karşı oy kullanacaklarını açıklamaları nedeniyle böyle bir karar aldıklarını, ayrıca 740 bin TL'nin de yüksek bir rakam olduğunu söyledi.

 
“İŞ AKİTLERİNİ FESHETMEDİK, SÖZLEŞMELERİ SONA ERDİ”
AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı meclis oturumunda İl Özel İdaresi’nin kapatılması sonrasında Konak Belediyesi’ne gönderilen 15 sözleşmeli personelin işsiz kalması sonrasında yaşadığı mağduriyeti meclis gündemine taşıdı. Şanlı’nın konu hakkındaki sorularını yanıtlayan Başkan Sema Pekdaş, kanun ile yapılan personel dağıtımı sırasında belediyeye gelen işçilerin durumunu açıklık getirerek, “Geçici işçi statüsünde çalışan arkadaşlarımızın sözleşmeleri 5 ay 29 gün üzerinden sözleşme yapılmış. Bu süreyi kapsayan iş akitleri dolduğundan iş akitleri sona erdi. Biz kendilerini işten çıkarmadık. Kendileri geçici işçi olarak taşeronda çalışıyorlardı. Maalesef bu ülkenin istikrarlı bir istikrarlı istihdam politikası olamamasının sıkıntılarını yaşıyorlar. Çalışanları bir cambazlık yöntemi ile istihdam etmek yerine onları insana yakışır bir istihdam modeli ile ne olduğu bilinen bir istihdam politikası ile çalıştırmak gerekirdi. Biz iş akitlerini feshetmedik, sözleşmeleri sona erdi. Keşke bunun çözümünü İl Özel İdaresi ve Valilik bize göndermeden önce çözmüş olsaydı. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok”
 
BAŞKAN’DAN ÇINARLI AÇIKLAMASI: ÖNCELİK VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ
Diğer yandan görkemli bir törenle açılışı gerçekleştirilen Çınarlı Rekreasyon Alanı’nın kapatılmasına tepki gösteren AK Parti’li Şanlı’nın eleştirilerine yanıt veren Pekdaş, “Oradaki çalışma apar topar bitmiş ve açılışı yapılmış bir yerdir. Seçim öncesinde fazla hareketli günler yaşadık. Eksiklikler vardı, birtakım eksiklikleri gidermek istedik. Kilitli tutmaktaki amacımız bir tehlikeye meydan vermemekti. Alandaki süs havuzları biraz derindi ve orada bir takım düzeltmeler yapıyoruz. Tehlike arz edebilecek durumlar var. Orası tam kullanılabilir hale getirildiğinde ve eksikler giderildiğinde kısa süre içerisinde açılışını yapacağız. Can güvenliği her şeyin önündedir” dedi.
 
SENDİKA YÖNETİMİNDEN BAŞKAN PEKDAŞ’A DESTEK
Belediye şirketi MERBEL A.Ş.’de yaşanan taşeron krizinin geçtiğimiz günlerde çözülmesi sonrasında rahat  bir nefes alan belediye personeli adına meclise katılan Genel-İş Sendikası 5 No’lu şube yöneticileri de Başkan Pekdaş’a teşekkürlerini sunmak ve deste k  vermek amacıyla meclis toplantısını izledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası