Ege Postası
Geri

Pençe-Şimşek bölgesinde 2 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesinde terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan Uzman Çavuş Halil Yıldız ve Sözleşmeli Er Fırat Güner’in hastanede şehit olduğunu açıkladı.
Pençe-Şimşek bölgesinde 2 asker şehit oldu
Haberler / Güncel
6 Kasım 2022 Pazar 09:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MSB’den bugün yapılan ilk yazılı açıklamada, Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesinde terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen el yapımı patlayıcının dün infilak etmesi sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız’ın bugün hastanede şehit olduğu duyuruldu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesinde 5 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 2 kahraman silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ancak Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

ŞEHİT SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

MSB'den yapılan ikinci açıklamada ise "Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesinde 5 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanarak hastanede tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Fırat Güner, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

KILIÇDAROĞLU, ŞEHİTLER İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek operasyonunda mayının infilak etmesi sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız ve Piyade Sözleşmeli Er Fırat Güner için taziye mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:

“Pençe-Şimşek Operasyon bölgesinde şehit olan askerlerimiz Halil Yıldız ile Fırat Güner’e Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası