Ege Postası
Geri

Pınar Karşıyakalı Egemen'e milli onur

TÜRKİYE Basketbol Ligi'nde 28 yıl sonra şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Pınar Karşıyaka'nın 19 yaşındaki yıldız adayı Egemen Güven, A Milli Takım'a seçildi.
Pınar Karşıyakalı Egemen'e milli onur
Haberler / Spor
23 Haziran 2015 Salı 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçen yıl U18 Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu seçilen genç pivot, ilk kez A Milli olacak. Egemen 4 yıllık sözleşme imzaladığı Pınar Karşıyaka'da bu sezon sakatlıklarının da etkisiyle ligde 10, play off'ta 5 maçta görev yapabildi. Genç pivot ligde 3.5 sayı, 1.9 ribaund ortalaması tutturdu. 

Ay yıldızlı ekibimizin kadrosunda geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda da takımda yer alan Karşıyakalı Barış Hersek ve milli takıma devşirme oyuncu olarak katılan Bobby Dixon da var.

Türk vatandaşlığına geçerek yeni adını Ali Muhammed olarak değiştiren Dixon, şampiyonluğun hemen ardından Fenerbahçe'yle anlaşmıştı. İlk kez yer alacağı A Milli Takım'ın en yaşlı oyuncusu olan 32 yaşındaki Dixon, aynı zamanda Ay yıldızlı formayı giyecek ilk siyahi oyuncu olarak da tarihe geçecek. 4-20 Eylül tarihleri arasında Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya'nın ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası'nda madalya mücadelesi verecek ekibimizin yardımcı antrenörlüğünü Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca yapıyor. Milliler 20-25 Temmuz tarihleri arasında Çeşme'de kamp yapacak.

EUROBASKET'E PINAR KARŞIYAKA DAMGASI

Pınar Karşıyaka, Avrupa'nın en prestijli basketbol sitesi Eurobasket'in listesine damga vurdu. Site, Pınar Karşıyaka'nın dev bütçeli rakiplerin arasından şampiyonluğa taşıyan Ufuk Sarıca'yı ligde yılın antrenörü, Dixon'ı ise yılın guardı ve en iyi oyuncusu olarak belirledi. Strawberry, yılın en iyi savunmacısı olarak öne çıktı. Dixon ve Strawberry, sitenin belirlediği yılın en iyi ilk 5'i listesine de girdi.

ARENA BÜYÜYOR

Pınar Karxıyaka, gelecek sezon Euroleague'de mücadele edebilmek için Karşıyaka Arena'nın kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Salonda protokol tribünü tarafında yer alan televizyon çekim alanının yerine 300 yeni koltuk yerleştirilecek. Arena, sezon öncesi bir dizi yenileme ve düzenlemeden de geçecek.

DEDİKODU BAŞLADI

Şampiyon olur olmaz Bobby Dixon'u astronomik bir ücret öneren Fenerbahçe'ye kaptıran Pınar Karşıyaka'nın yeni transferleri ile ilgili dedikodular da başladı. Panathinaikos'ta forma giyen eski pivotu Estaban Batista'nın dönmek için nabız yokladığı Pınar Karşıyaka'nın Gran Canaria'da oynayan pivot Walter Tavares, Khimki'den guard Petteri Koponen, Telenet Oostende'den Mateusz Ponitka'yla ilgilendiği iddia ediliyor. Yönetim önceliği iç transfere verecek. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası