Ege Postası
Geri

Piriştina AB yöneticilerine 3 önemli proje aktaracak

Avrupa Birliği'nin desteğiyle düzenlenen Avrupa bölgesel ve Şehirler Haftası çalıştayına katılmak üzere Belçika'nın Başkenti Bürüksel'e giden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, delegasyona engelliler ve Alzheimer ile ilgili 3 önemli projesini aktaracak.
Piriştina AB yöneticilerine 3 önemli proje aktaracak
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Ekim 2014 Pazar 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Birliği'nin desteğiyle düzenlenen Avrupa bölgesel ve Şehirler Haftası çalıştayına katılmak üzere Belçika'nın Başkenti Bürüksel'e giden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, delegasyona engelliler ve Alzheimer ile ilgili 3 önemli projesini aktaracak.

Etkinliğe hem Buca Belediyesi'ni, hem de yönetim kurulu üyesi olduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'ni (SODEM) temsilen katılan Piriştina, önümüzdeki Salı günü saat 9:00 ile 13:00 arasında "Akıllı uzmanlaşma yoluyla ulaşılabilir sağlık hizmetleri ve ekonomik büyüme" konularında bir sunum gerçekleştirecek. İlçesi hakkında bilgiler aktaracak olan Levent Piriştina, sağlık hizmetleri konusuna bakışlarını aktaracak. Belediyelerin sağlıkla ilgili görevlerinin merkezi idareye devredildiğini belirtecek olan Piriştina konuşmasında, "Kısıtlanan yetkilere rağmen belediyemiz, kendi sınırları içerisinde toplum sağlığını ilgilendiren hususlarda inisiyatif kullanmaya kararlıdır. Bu amaçla bir eylem planı hazırlanacaktır. Yerleşim yerleri arasındaki sağlıkla ilgili koşulların eşitsizlikleri azaltılacaktır. Değişik sektörler ile kişilerin sağlık ön koşullarına ulaşmalarına ve çevresel tehlikelerden korunmalarına yönelik iş birliği arttırılacaktır. Toplum sağlığı için toplumsal katılımın sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. Yerel kamusal hizmetler, ulusal sağlık sistemine ulaşımı kolaylaştırmaya yönelik olarak planlanacaktır. Sağlık hizmetlerinin, kişilerin çalıştığı ve yaşadığı yerlerde verilmesine özen gösterilecektir. Ulusal sınırları aşan sağlık sorunlarına yönelik uluslararası iş birliği olanakları sonuna kadar kullanılacaktır" ifadelerine yer verecek.
3 PROJE PAYLAŞACAK
Yasalar doğrudan görev vermemiş olsa dahi, Buca Belediyesi’nin kendi sorumluluk alanındaki nüfusun sağlık sorunlarına ilişkin çözümleri hayata geçirmeye kararlı olduğunu belirten Piriştina, görme, işitme engeliller ve Alzheimer hastalığına yakalananlarla ilgili 3 proje gerçekleştirmek istediklerini anlatacak. İşte Piriştina 3 projeyi şu sözlerle aktaracak: "Tüm dünyada yaygınlaşan 'akıllı ev' uygulamalarını, daha sınırlı ve kamu bütçesi ile finanse edilebilir maliyetlerle dezavantajlı kesimlere ulaştırmaya odaklanmış durumdayız. Görme engellilerin evine sesli uyarı sistemi, işitme engellilerin evine de görsel uyarı sistemi yerleştirerek engelli vatandaşların hareket kabiliyetlerini artırmayı amaçlıyoruz. Alzheimer hasta yakınlarının da ciddi olarak zorlandığı bir hastalıktır. Çünkü 12 saatten fazla kaybolan hastalarda yaralanma ve ölüm ihtimali yarıdan fazla artmaktadır. Son zamanlarda bu hastaların takibine ilişkin kimi GPS uygulamaları geliştirilmektedir. Ancak buradaki çabalar yalnızca hastanın takibi üzerine odaklanmakta ve sınırlı kalmaktadır. Biz ise paydaşlarımızın da katkıları doğrultusunda hastanın günlük aktivitelerinde de kendisine yardımcı olmayı amaçladık. Öte yandan yanında bir hasta yakını olmaksızın bir sağlık kuruluşuna ulaştırılması durumunda, hastanın tüm öyküsü ve tedavileri vb. konularda ilgili sağlık personelini bilgilendirmeyi hedefledik. Yine hastanın yatar pozisyonda geçirdiği süreyi belirleyerek, bu sürenin uzaması halinde hasta yakınlarının uyarılmasına odaklandık. Bu amaçla hastalar için kol saati, hasta yakınları için akıllı telefon ve Belediyemizin Çağrı Merkezini kullanacağız. Üniversitemizle birlikte, bu projede kullanılan materyallerin, yazılım bazlı desteklerini geliştirmeye devam etmekteyiz. Buca’da sayıları 2000’nin üzerinde bulunan Alzheimer hastaları için çalışmaya, onların yaşam kalitesini iyileştirmek için düşünmeye ve üretmeye karalıyız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası