Ege Postası
Geri

Pekdaş'tan bayramda anlamlı ziyaret

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kurban Bayramı'nda hayırseverliğiyle tanınan emekli öğretmen Sıdıka Saadet Mirci'yi evinde ziyaret ederek, bayramını kutladı.
Pekdaş'tan bayramda anlamlı ziyaret
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Ekim 2014 Cumartesi 13:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak Belediyesi bünyesinde hizmet veren İkiçeşmelik'teki Saadet Mirci Semt Merkezi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda bağışa imza atan Mirci’nin Karşıyaka’daki evine konuk olan Başkan Pekdaş, desteklerinden ötürü kendisine teşekkür etti.
 
ANNE VE ÇOCUKLAR İÇİN ÖRNEK PROJE
ZiyaretteHayırsever Mirci’nin bağışladığı ve isminin yaşatıldığı Saadet Mirci Semt Merkezi’nin de aralarında bulunduğu dört semt merkezinde ilk kez uygulanacak proje hakkında bilgi de veren Başkan Pekdaş,uygulanacak projeyle anne ve çocuklara klinik psikologlar ve uzmanlar eşliğinde kişisel gelişim, sağlık gibi konularda eğitimler verileceğini söyledi. Pilot uygulamanın Saadet Mirci, Agora, Mehtap ve Gültepe Semt Merkezleri’nde başlayıp ilerleyen süreçte genişleyerek tüm semt merkezlerinde hayata geçirileceğini de ifade eden Başkan Pekdaş, projeyle verilecek eğitimler sayesinde çocukların daha özgüvenli, gelecek için hayalleri ve umudu olan bireyler olarak yetişeceğini dile getirdi.
 
İKİ SEMT MERKEZİ DAHA AÇILACAK
İzmir’in kalbi Konak’ın merkezinde yer alan ve kent kültürünün geliştiği bölgelerin bugün yalnız bırakıldığını dile getiren Pekdaş, belediye olarak açtıkları semt merkezlerinde hayata geçirdikleri sosyal projelerle bu bölgelere hizmet götürdüklerini ifade ederek, "Bu mahalleler İzmir'in asıl kültürünün geliştiği yerler. Ama sonradan terk edilmiş, yalnız bırakılmış. Biz, bu bölgelerimize semt merkezleriyle girelim, oralarda varolalım istiyoruz. Bu anlamda Saadet Mirci Semt Merkezi gibi merkezlerimiz çok önemli. Çünkü o mahallelerde olmamızı, orada yaşayan vatandaşlarımızla bağ kurmamızı sağlıyor" dedi. Pekdaş, önümüzdeki aylarda iki yeni semt merkezi daha açacaklarını söyledi.
 
PEKDAŞ İLE İZMİR KAZANDI
Hayırseverliğiyle gönüllerde yer eden Sıdıka Saadet Mirci de çocukluğunun geçtiği evin topluma hizmet eden, özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik eğitimlerin yapıldığı bir mekan olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Pekdaş'ı evinde konuk etmekten gurur duyduğunu belirten Mirci, "İzmir için ümitliyim. Konak'ta bir kadın belediye başkanı olmasıyla İzmir de çok şey kazandı" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası