Ege Postası
Geri

Piriştina'dan o başkanın serzenişine yanıt: 'Biraz haddini aştı'

Konya’nın Tuzlukçu İlçesi Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa’nın Ankara’daki belediye başkanları toplantısında Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının atanması ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu ve Genel Merkezi atamalar konusunda eleştirmesini değerlendiren CHP’li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina “Biraz haddini aştı ancak iyi niyetli olduğunu düşünüyorum” dedi. Piriştina'dan o başkanın serzenişine yanıt:
Piriştina'dan o başkanın serzenişine yanıt: 'Biraz haddini aştı'
Haberler / Politika
23 Kasım 2017 Perşembe 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından organize edilen “Belediye başkanları” buluşmasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu özellikle yerel yönetim-kırsal kalkınma konusunda İzmir’i örnek göstermişti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanları bir araya getirdiği toplantının basına kapalı bölümünde Türkiye’nin her yerinden gelen başkanlara Konya’nın 6 bin 800 nüfuslu ilçesi Tuzlukçu’dan eleştiri geldiği öğrenildi.

Tuzlukçu'nun, "Partimizin Antalya'yı, İstanbul'u, İzmir'in 8 ilçesini ve diğerlerini kaybetmemizde atamalarınız sebep oldu" diyerek Genel Merkezi ve Genel Başkanı eleştirmesine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'dan tepki geldi.

Konuyla ilgili Radyo Egepostası’nda konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Konyalı Başkan Nurettin Akbuğa’nın eleştiri konusunda haddini aştığını söyledi. Akbuğa’nın CHP Genel Merkezi’nin atamalarda hatalı davrandığını ifade ederek bazı illerde atanan başkanların doğru tercih olmadığını söylemesinin ardından çıkışta kendisiyle kısa bir konuşma yaptığını ifade eden Başkan Piriştina, “Ben iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Ancak haddini aştı. Ben de dışarıda kendisiyle bir araya geldiğimde ‘Başkanım sizin Konya Tuzlukçu’da başkan adayı gösterilmenizi doğru bulmuyorum. Bence seçilemezsiniz’ dedim. O da ‘nereden biliyorsunuz’ dedi, ‘Siz İzmir’i nereden biliyorsanız ben de oradan biliyorum’ dedim. Bence orada iyi niyetli olmasına rağmen hatalı davrandı. Ben bu konuyu 2019 yılında yapılacak seçimlerin heyecanına bağlıyorum.  İzmir’le yatan İzmir’le kalkan Genel Merkez’de onlarca insan varken, İzmir’in geleceğini düşünen onca isim varken sizler bizler buradayken Konya Tuzlukçu’dan bu eleştiriyi yapmak haddini aşmak oluyor” diye konuştu.

BİR ARAYA GELMEYİ ÖNEMSİYORUM

Toplantının verimli geçtiğini ve bu tür toplantıların tekrar edilmesini istediklerini söyleyen Piriştina, “Ben konsepti, bir araya gelmeyi önemsiyorum. Bizlerin kendi gündemlerimiz dışında yoğunluklar nedeniyle bir araya gelmemiz zor oluyor. Anadolu’daki mevkidaşlarımızın yaptıklarına kağıt üzerinde bakmanın yanında bir araya gelip görüş alışverişinde olmak önemli. Verimli geçtiğini düşünüyorum” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası